• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Finland

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Finland på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Finland

EasyTerra Bilutleie Finland er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Finland

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Finland

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Finland

Bilutleie Finland

Lokal informasjon for Finland

Finland oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 60 hentesteder i Finland. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Finland er de tusen sjøers land. Det er ikke bare et av de nordligste landene i Europa; Finland er også et av kontinentets rikeste land. I nord grenser landet med Norge, i øst med Russland og i vest med Sverige. Landet er kjent for å ha nærmere to millioner badstuer som blir brukt av over fem millioner mennesker. Finskene ser ut til å elske sine svette bad!

Historie

Området vi nå kjenner som Finland har vært bebodd siden 8500 F. Kr. De første menneskene levde hovedsakelig av jordbruk og fiske. Sverige og Russland har spilt en viktig rolle i Finlands nyere historie. Fra 1200 til 1809 var Finland en del av Kongeriket Sverige. Fra 1809 til 1917 var det en del av Kongeriket Russland. Den autonome staten Finland fikk navnet "Grand Hertugdømmet Finland".

I denne perioden begynte nasjonalistiske følelser å utvikle seg blant den finske befolkningen. Det finske språket ble et offisielt språk som ikke lengre bare bøndene brukte. Siden 1892 har språket vært det andre offisielle språket, ved siden av svensk, i det finske autonome området. Russland prøvde å påvirke Finland, men de kunne ikke hindre landet fra å proklamere sin uavhengighet i 1917. Dette skjedde etter Februarrevolusjonen, hvor Czar eller Russland abdiserte fra tronen. Selv om Russland anerkjente den uavhengige finske staten, på grunn av borgerkriger i begge land, ble situasjonen fortsatt kompleks.

Etter borgerkrigen mellom "Den Hvite Hær" (støttet av Tyskland) og "Den Røde Hær" (støttet av Russland) ble Finland et kongedømme i 1918. Dette varte ikke veldig lenge: to måneder senere ble landet en republikk. I 1920 ble det signert en fredsavtale mellom Finland og Russland i en by i Estland, Tartu. I denne avtalen ble Finlands grenser avgjort.

I november 1939 ble Finland angrepet av Sovjetunionen i Vinterkrigen som varte i over et år. Sovjetunionen kunne ikke seire og Finland forble uavhengig. Etter dette valgte Finland side med Tyskland og deltok i det tyske angrepet mot Russland ("Operasjon Barbarossa"). Finland erobret områder som tilhørte Sovjetunionen, men i 1944 valgte de å slutte fred. De tapte det finske territoriet Karelen. Mellom 1944 og 1945 kjempet Finland mot Tyskland: Lappland krigen.

Det var ikke før i 1947 at Finland og Sovjetunionen endelig undertegnet en fredsavtale. Finland lovet å aldri angripe Sovjetunionen igjen. Sovjetunionen opprettholdt innflytelse på det nøytrale Finland, for eksempel, ved å nekte dem å samarbeide med andre skandinaviske land. Fra 1955 prøvde Finland forsiktig å få større selvstendighet, uten å vekke mistanke hos sin kommunistiske nabo. Finland ble medlem i ulike samarbeidsorganisasjoner mellom vestlige land. Etter Sovjetunionens fall i 1991 sto Finland overfor en økonomisk krise. Siden de gikk inn i EU, imidlertid, har den finske økonomien igjen blomstret, og i dag er landet et av de rikeste landene i Europa.

Samfunn og Kultur

Finland har rundt fem millioner innbyggere, 92% snakker det finske språket. Rundt 5,5% av folket har svensk som sitt morsmål. Begge er fortsatt landets offisielle språk. En liten minoritet snakker russisk, estisk eller suomi (språket de bruker i Lappland). Innvandrere og flyktninger har brakt med seg andre fremmedspråk i senere tid.

På 1970-tallet flyttet ikke færre enn 500,000 mennesker fra Finland til Sverige. Omtrent halvparten av dem returnerte senere til sitt fedreland. I dag bor ca. 1.1 millioner finner i utlandet.

Finland er et religiøst land. Rundt 90% av folket er medlemmer av den Evangelisk-Lutherske statskirke. Ca. 1% hører til den Ortodokse kirke. Den resterende delen av befolkningen er protestanter, romersk katolske, muslimer eller jøder. I dag er flere og flere finner ikke religiøse.

Den finske kultur har innflytelse fra Lappland, Sverige og Russland. Den soumi kultur, kulturen i Lappland, finnes langt oppe i nord. Kunst og underholdning er viktig for folket i Finland, og det finnes mange arrangementer, forestillinger og konserter, osv.

Generelt sagt er finnene tilbakeholdne og reservert. De ser på familieforbindelser som veldig viktig. Videre legger det finske folket stor vekt på likeverd og rettferdighet. Det er et frigjort land: Finland var det første landet i Europa som innførte alminnelig stemmerett. Et velkjent begrep i Finland er "sisu", som betyr "styrke og makt" og refererer til sjelen i det finske folk. Det er ønsket om å ikke mislykkes, ikke gi opp og ikke bli dominert.

Politisk Situasjon

Finland er en republikk og har et semipresidentialistisk system med et Storting. Stortinget har to hundre medlemmer, som blir demokratisk valgt hvert fjerde år. Sammenlignet med andre europeiske land har presidenten betydelig utøvende makt. Formelt sagt har han ansvar for landets utenrikspolitikk. Presidenten blir også demokratisk valgt med en folketelling.

Siden 2000 er Tarja Halonen kvinnelig president i Finland. Hun er medlem av det sosialdemokratiske partiet. Hun ble gjenvalgt i 2006. En president kan bli gjenvalgt bare én gang i Finland.

Kabinettet er det viktigste administrative organ, og må svare for Stortinget. Statsministeren er styreformann i kabinettet, og blir valgt av parlamentet. I Finland kan folk stemme fra de er 18 år.

For øyeblikket er Samlingspartiet, det Sosialdemokratiske partiet og Senterpartiet de tre dominerende partiene i den finske politikken. Den førstnevnte av de tre partiene befinner seg på høyre fløy. Det Sosialdemokratiske partiet er venstreorientert og Senterpartiet befinner seg mellom disse to.

Økonomi

Tidligere hadde Sovjetunionen (Russland) stor innflytelse på Finlands handel. Derfor ble landet i lang tid nektet å handle. For eksempel, Finland hadde ikke tillatelse til å samarbeide med andre skandinaviske land. Frem til Andre verdenskrig var Finland et landbruksland. Etter Andre verdenskrig tok handelen av. Teknologien utviklet seg, spesialisering ble synlig og metallindustrien ble viktig. I dag er handel, produksjon, tjeneste og transport de viktigste økonomiske sektorene. Finlands klima er lite egnet for jordbruk.

Siden 1980 er Finland et rikt, høy utviklet land. Det er et industrialisert land med en fri markedsøkonomi. De viktigste industriene er tømmerindustrien og metallindustrien. Både industri og tjenestesektoren er i private selskapers hender. Finlands viktigste handelspartnere er Tyskland, Sverige, Storbritannia, Japan og Russland. Eksport utgjør 33% av bruttonasjonalproduktet (BNP). Finland importerer råmaterialer, energi og noen produserte produksjonsmidler.

På 1990 tallet led landet av høy arbeidsledighet. Dette hadde en negativ effekt på forbruket. I 2003 ble inntektsskatten redusert. Dette økte forbruket og hadde en gunstig effekt på arbeidsmarkedet. I dag er fortsatt arbeidsløsheten høy, men er fallende. IKT-sektoren blir mer og mer viktig, spesielt innen kommunikasjons og informasjonsteknologi.

Geografi Klima

Finland er et land med tusenvis av sjøer og øyer. Totalt finnes 187,888 innsjøer og 179,583 øyer. Saimaa er Finlands største og Europas fjerde største innsjø. De fleste øyene ligger sør vest i landet. De fleste innsjøer befinner seg i den østlige delen av Sør Finland.

Finland dekker en overflate på 338,000 kvadratkilometer. Omtrent tre fjerdedeler av landet er skogsterreng. Geografisk sett kan landet deles inn i tre områder: kyststripen i sør og vest, skogområdet i sentrum og det høyeste området av Finland i nord (som er en del av Lappland). De største byene ligger i de kystnære områdene, og i disse områdene befinner det meste av landets jordbruk seg. Skogområdet i sentrum har ikke færre enn 60,000 innsjøer. De nordlige områdene av Finland består av ufruktbar jord. Som resultat av dette har områdene få trær. Finlands høyeste punkt er i nord-vest: Haltiatunturi fjellet (1,328 moh).

Finland grenser til Østersjøen, Finskebukta og Bottenvika. Helsinki er Finlands hovedstad. Det er den nordligste hovedstaden i Europa. Andre viktige byer er Esbo, Vanda, Tammerfors, Åbo og Uleåborg. De fleste av landets innbyggere bor i de sørlige områdene i Finland.

Finland har et moderat land klima. Somrene er varme og tørre og vintrene er kalde. Den varmeste måneden er juli, med temperaturer mellom 15 grader Celsius i nord og 25 grader Celsius i sør. Februar er den kaldeste måneden, med temperaturer på -30 grader Celsius i nord og -15 i sør. Atlanterhavet har stor innflytelse på temperaturene. Lappland har et tundra klima med ekstremt kalde vitre. Kystområdet har et maritimt klima. Dette området er det fuktigste.

Et bemerkelsesverdig fenomen er midnattssolen. I Nord Finland går ikke solen ned på 73 døgn. Nettene er dystre på denne tiden. Om vinteren inntrer mørketiden: solen kommer ikke opp, som betyr at det er mørkt i 51 dager. I Sør Finland er det noen få timer med dagslys.

Trafikk og Infrastruktur

Å reise med (leie) bil er den mest populære måten å se Finland på. I de landlige områdene er det ikke noe jernbanenettverk. Offentlige veier dekker totalt noen 78,000 kilometer. De fleste veiene er forherdet. Det er bare siden 1970-tallet Finland har motorveier. I dag er det fortsatt ikke mange: i alt 653 kilometer.

Om sommeren er fartsgrensene på motorveiene 120 kilometer i timen. Om vinteren er fartsgrensen 100 kilometer i timen. På andre hovedveier er fartsgrensen om sommeren 100 kilometer i timen, og om vinteren 80 kilometer i timen. Fartsgrensen i byområdene varierer mellom 30 og 60 kilometer i timen. Folk kjører på høyre side av veien. Sammenlignet med Vest-Europa er det få mennesker i Finland som har bil.

Båt er den viktigste transportform. I Finland reiser folk på havet eller i luften. En stor og beferdet vannvei er Saimaa kanalsystemet. Dens totale lengde er 3577 kilometer. Viktige havner er Helsinki, Uleåborg og Åbo.

Busselskaper hører i stor grad til de kommersielle selskapene. Bussene kjører gjennom hele landet. De kommer og går presis og vanligvis er forbindelsene gode mellom dem. ExpressBuss forbinder alle storbyene og landdistriktene. I tillegg er det mange regionale og bybusser.

Jernbanenettverket strekker seg totalt 5,865 kilometer. De beste jernbaneforbindelsene finner du sør i Finland. Det finnes også en rekke forbindelser til de nordligste delene av landet. Togene er komfortable og det er relativt billig å reise med tog i Finland.

Mange turister reiser til Finland med fly. Finlands viktigste flyplass er Helsinki-Vantaa Lufthavn. Deretter er Oulunsalo Lufthavn i Uleåborg den største flyplassen. Andre internasjonale flyplasser er Åbo Lufthavn og Tampere-Pirkkala Lufthavn. De store flyplassene ivaretas av Finavia. Finnair er et viktig flyselskap.

Mat og drikke

På samme måte som Finlands historie, har også dets kjøkken innflytelse fra skandinavisk og russisk kultur. Det består hovedsakelig av fisk, laks, ørret og sild. Kjøtt elskere kan smake reinsdyrkjøtt eller annet vilt. Til å være et land som ligger så langt nord som Finland gjør, er tilførselen av ferske grønnsaker overraskende stor. Mange finner spiser stuing av ulike ferske grønnsaker. Prisene på finske restauranter er ikke usedvanlig høye. Det er ikke vanlig å legge igjen tips, men det er noen ganger forventet at man skal gi dørvakten et lite bidrag.

I Finland drikker folk mye melk og kaffe. Når det gjelder alkohol liker finnene vodka. Vodka-merket Koskenkorva er kjent praktisk talt overalt i Finland. Supermarkeder selger ikke alkoholholdige drikkevarer. Da må du gå til monopolforetakene som selger dette.

Overnatting

Særpreg for overnattingssteder i Finland er høy kvalitet og standard. Hotellene varierer i pris og luksus. I de fleste hotellene i Finland er frokost inkludert. Naturligvis har også mange av dem badstuer!

Turister kan også leie feriehus/hytte. Mange hytter er tilgjengelig i vakre omgivelser ved vannet og i skogen. Hyttene er også ofte utstyrt med badstue. For dem som trives utendørs er det over 350 flotte campingplasser. Disse befinner seg umiddelbart ved vannet eller på utkanten av en skog. Noen campingplasser er åpne hele året. Dette er ofte campingplasser ved vintersport områder. Mange campingplasser tilbyr trehytter. Spesielt på vinteren er disse varmere og mer komfortable enn campingvogn eller telt. Slike hytter har vanligvis plass til fire personer.

I nord av Finland finnes spesielle overnattingsmuligheter tilgjengelige for en unik opplevelse i snøen. For eksempel er det mange såkalte "eskimo farmer", hvor du kan nyte det flotte landskapet mens blir kjørt på en slede med trekkhunder.

Tidssone

Finland har tidssonen GMT +2. Dette blir kalt Østeuropeisk tid. Finland har også sommertid. Disse tidene er parallelle med tidene i Benelux-landene. Dette betyr at det vil alltid være én times forskjell.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Finland, vi Google, og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  80 km/h
 • Språk
  Swedish, Finnish
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Avis
 • Thrifty
 • Finn-Rent
 • FiRENT
 • Enterprise
 • Budget
 • Alamo
 • Europcar
 • addCarRental
 • Autounion Car Rental
 • Green Motion
 • Keddy By Europcar
 • Hertz
 • Sixt
 • National Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Your Rent
 • McRent
 • Autorentti
 1. Hjem
 2. Bilutleie Finland