• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Tsjekkia

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Tsjekkia på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Tsjekkia

EasyTerra Bilutleie Tsjekkia er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Tsjekkia

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Tsjekkia

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV

Når bestille en leiebil i Tsjekkia

Bilutleiesteder i Tsjekkia

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Tsjekkia

Lokal informasjon for Tsjekkia

Tsjekkia oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 11 hentesteder i Tsjekkia. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Tsjekkia er et vakkert ferieland med en imponerende natur. Landskapet karakteriserer seg ved vide skoger og grønn bakker, forskjelligartet med høye fjell. Her kan du nyte hyggelige sykkelturer og turer. Det er også mulig å få noe rest i et rolig ligger i teltsted nær vannet. Byene i Tsjekkia har ekstraordinær historisk kirker, palass, borger og festninger. I hovedstaden Praha er det mye ting å se og å gjøre. Det er tallrik museer, teatre, butikker, gallerier og monumenter. Tsjekkia er overraskende moderne og framfor alt billig. Kort sagt: en tiltrekkende ferie destinasjon for ung og gammel. 

Historie

Den nåværende Tsjekkia pleide å finnes av tre regioner: Bohemia, Moravia og Silesia. Opp til første århundret før Kristus disse regionene ble besatt av Keltisk folk. I sjette århundret etter Kristus Slavonsk, som kommer fra øst og nord, marsjerte inn i landet og fastsatte seg langs elven Moldau (“Vltava”). Omkring 830 den suverene Mojmír som jeg etablerte den Store Moravian Angir, som hovedsakelig den nåværende Tsjekkia og Slovakia hørte til til. En stor del av befolkningen ble omdannet til Kristendom.

I tiende århundret etter Kristus Staten ble angrepet av Ungarere. Etter som Staten ble delt mellom adskillige land: Ungarn, Bohemia, Polen og det Hellige Romerske Riket. Dynasti av Premyslids kom til makt og regjerte over Tsjekkia i Bohemia og Moravia. Ikke meget senere Moravia og Silesia ble ført under krona. I de dagene Bohemia sammen med hovedstaden Praha, formet det politiske og kulturelle midtpunktet av det Hellige Romerske Riket.

I perioden som fulgte, landet som ha blitt fått inn i en krise. Under presidentembete av John Hus befolkningen motsto mot den sterke Tyske innflytelsen. I 1419 ble Hussite Krigene som ha blitt brutt ut hvor Tysk kastet ut av byen. Befolkningen ville også mer frihet av religion. Revolusjonen varte til 1438. Fra 1526 Bohemia falt under regimet av Habsburgers. Keiser Ferdinand som jeg styrket den Katolske kirken. Da Rudolf II ble keiser (i 1575), en ny periode av veksten som ha blitt kommet for Praha. Etterfølgeren av Rudolf II, kallet Ferdinand II, var ikke tolerant mot protestant og derfor de ble rebellious. I 1618 brøt de Tretti Årenes Krigen løs. Krigen forårsaket mye skader og Bøhmer Angir forverret seg. Ikke til slutten av syttende århundret utvant landets økonomien.

Nittende århundret karakteriserte seg ved det vokse nasjonal konsentrasjon av Tsjekkia befolkning. De fikk mer frihet av religion og Tsjekkisk språk ble tillatt på skoler. Gradvist der kom mer interesse for tsjekkisk kultur, historie og språk. I 1861 Tsjekkisk ble tjenestemannen nest språk i Bohemia. Tsjekkia strevde etter autonomi, mens Tysk ville regjere Habsburg Staten seg. I 1918 fikk Tsjekkia hva de håpet for: en uavhengig Tsjekkia. Masaryk hva første Presidenten. Republikken fantes av et par forskjellige nasjoner, nemlig Tsjekkisk, Tysk, Slovensk, Ungarere og Rusyns.

I dagene av Verdenkrig II kom uavhengigheten av Tsjekkoslovakia til dets slutt. Tyskland besatte Sudetenland, Bohemia og Moravia. Etter Verdenkrig II som staten fikk dets uavhengighet tilbake. I 1948 gjennomførte kommunistene et kupp på grunn av som Tsjekkoslovakia ble et folks republikken. I 1968 ble reformatoren Alexander Dubek leder av det kommunistiske selskapet. Under hans regime begynte en periode av frigjøringen. Imidlertid ble ikke verdsatt det våknende demokratiet av de tilgrensende landene. Troppene av Warsaw Pakten besatte republikken og gjenetablerer den tradisjonelle kommunismen. Fra det øyeblikket på forskjellige demonstrasjoner fant sted. Befolkningen ville mer retter og mer frihet.

I 1989 begynte Fløyelen Revolusjonen hvor millioner av borgerne fortsatte slag. Eventuelt fant revolusjons sted uten noen vold (som er hvor navnet er basert på). Til slutt ble det kommunistiske regimet tatt ned. Havel ble valgt som den nye Presidenten ved parlamentet. Forholdet mellom Slovensk og Tsjekkisk ble verre. Slovensk følte mindreverdig. Etter Slovak parlament erklærte suvereniteten i 1992, Tsjekkia og Slovakia som blir fortsatt som to separate stater siden 1993. Havel ble President av Tsjekkia. Demokratiseringen ble fortsatt og som samme år Tsjekkia ble medlem av FN. Landet nærmet seg vest. I 2004 forbandt Tsjekkia EU. I 2003 Fyller på landets Minister, Václav Klaus, lykktes Havel som President.

Samfunn og kultur

Tsjekkia ar mer enn ti millionbeboeres, som 81% er Tsjekkisk og tilnærmet 13% Moravian av. Vanligvis er Moravians også betraktet del av tsjekkisk befolkning. Utenom at hundrevis av nasjonaliteters lever i Tsjekkia, slik som Slovensk, Tysk, Ungarere og Polsker. Romany (sigøynere) former en liten prosentdel av befolkningen. Skjønt siden 90 talle befolkningen prosentdelen minket lenge, nå til dags befolkningen antallet øker. Dette er fordi mer folk kommer å leve i Tsjekkia enn beboere forlater landet.

Mest troende i Tsjekkia er katolske (omtrent 40%). Tilnærmet 400.000 beboere er medlem av Hussite Kirken. En mindre prosentdel av befolkningen er Protestantisk. Dessuten har landet Jøder, Buddhister og Muslims. En stor del av befolkningen er ateist. Fått folk drar til kirke ofte.

En meget stor del av befolkningen taler Tsjekkisk (97%). Akkurat som Polituren og Slovakisk språk er tsjekkisk et Vest Slavonsk språk. Det er en av de eldste språkene av Europa og blir ta ledd av tilnærmet tolv millionfolk. Dessuten mange Tsjekker taler også Tysk og Engelsk.

Tsjekkia er visst for dets store mengder historiske monumenter. Landet har mer enn 2.700 palass og borger. Det er også vakker gotisk domkirker. I forskjellige byer er det viktig kulturell bygger. Derfor et par byer slik som Telc, Cesky Krumlov, Kutna Hora og Praha er på UNESCOS verdenarveliste. Overalt i landene teatrene og museer kan bli funnet. Da Tsjekkia pleide å være et katolsk land, er feiret mange Kristelige fester. Spesielt Jule og Østligere er viktig og vet mange tradisjoner. Det er også typisk tsjekkisk fridager, slik som utstøtingen av vinteren på 30 April og minnefesten av John Hus på 6 juli.

Tsjekkia har noen kjente forfattere og komponister. Eksempler på tsjekkisk forfattere er Frans Kafka og Vaclav Havel. Tre store Tsjekkisk komponister er Antonín Dvoák, Bedich Smetana og Leoš Janáek. Til slutt er Tsjekkia visst for dets helsestilflukter. Allment utbredelse over landet er det mer enn førti verden-berømte helsestilflukter som har mineral og termale kilder som en basis. Folk tror at disse kildene har en terapeutisk virkning. 

Politisk situasjon

Tsjekkia er en republikk med et parlaments demokrati. Den lovgivende kraften er i hendene av parlamentet. Parlamentet finnes av to kammre, nemlig Senatet og Huset av Representanter. Senatet har 81 medlemmer og Huset av Representanter har 200 medlemmer. Medlemmet av Senatet er valgt i en periode av seks år; medlemmene av Huset av Representanter i fire år. Det fyller på minister er Hodet av Staten.

Presidenten har den eksekutive kraften. Da 2003 Václav Klaus er landets Presidenten. Han ha blitt valgt i fem år ved en majoritet av begge kammre. Presidenten utnevner ministerne, er President av den Sentrale Banken og blir be myndiggjort å bevilge en reprieve. 

Tsjekkia har et multi-selskapsystem. Denne muligheten som adskillige politiske selskaper kan delta i valgene. På denne måten er den politiske kraften delt. Viktig venstre selskaper er "det Kommunistiske Selskapet av Bohemia og Moravia" og "Tsjekkisk Sosial Demokratisk Selskap". Selskaper i midten er "kristenen og Demokratisk Union - Tsjekkoslovak Folks Selskap" og "Grønne fest". To viktige riktige selskaper er "Borgernes Demokratisk Selskap" og "SNK Europeiske Demokratene". I 2006 mottok "Borgernes Demokratisk Selskap" den høyeste mengden av stemmene.

Alle tsjekkisk av 18 år eller eldre har generalavstemning riktig. Fra alderen av 21 år borgere kan bli valgt i Huset av Representanter. Aldersgrensen for Senatet er høyere: fra 40 år.

Økonomi

Presidenten av Tsjekkia er en tilhenger av den frie marked økonomien. Da 1991 de lands som økonomien ha blitt privatisere for en stor del. Å stimulere den frie marked økonomien, ble frigjort prisene. Skjønt først det leder til inflasjon, etterpå prisen nivået som blir minket til et akseptabelt nivå. tsjekkisk økonomi kan hete stall og kan utvikle.

Utenlandsinvesteringer former en viktig aspekt av tsjekkisk økonomi. Den største delen av investeringene (75%) begynte fra EU land. Spesielt er den økonomiske tjeneste industrien en tiltrekkende sektor for utenlands investeringsselskaper. Investorene drar nytte av den godt utdannete tsjekkisk arbeid befolkning, som blir formet av tilnærmet 15 millionbeboere. En stor prosentdel arbeider i industrisektoren.

Akkurat en liten prosentdel av arbeids befolkningen arbeider i landbruk. Mange selskaper i denne sektoren er privatisere. Produksjon er hovedsakelig betudt for landets forbruket. Høsten er ikke tilstrekkelig for det hele landet; utenom den skikkelige produksjon Tsjekkia importerer også adskillige landbruksprodukter, noe som er sukkerroer, poteter, hvete og hopp av.

Industrien former en viktig sektor i Tsjekkia økonomi. En strategisk og viktig industrigren er den kjemiske industrien. Spesielt fører den tunge kjemiske industrien høy inntekter. Annen viktig industrier er bearbeidende bygger, metallarbeid, og jernet og stålproduksjon. To eksempler på industriimportprodukter er tunge kjemikalier og syntetisk fibrer. Eksportprodukter er adskillige kjemiske midler slik som vaskemidler.

Den frie marked økonomien laget tjenesten industrien vokser. Mange selskaper ha blitt etablert og turisme har også økt. Dessuten ble bankvirksomheten sektoren privatiser. En stor del blir eid av utenlandske investorer. Handel er meget viktig for Tsjekkisk økonomi også. Hoved å handling finner sted med EU land og CEFTA (Sentral Europeer Befrir Handel Enighet). Så mye som 30% av eksportene produktene er forutbestemt for Tyskland. Utenom de Slovakia og Russland er viktige handelpartnere. Maskiner, metall og elektronikk er eksportert. Kjemisk produkter, maskiner og transportutstyr er importert mye.

Tsjekkia arbeider ikke med euro. Den lovlige valutaen er krona. En krone (Kc) er 100 helaru. En euro er lik til tilnærmet 30 kroner.

Geografi og klima

Tsjekkia ligger i Sentralt Europa og er et relativt lite land. Landets totale overflaten er nesten 79.000 km2. I nord grenser det til Polen, i øst til Slovakia, i vest til Tyskland og i sør til Østerrike. Landet er ikke nær en sjø. De to viktige regionene er Bohemia (vest) og Moravia (øst).

Tsjekkia finnes av adskillige regioner med lavland som blir separeredd av høye fjell. Landskapet karakteriserer seg ved små bakker, vid skoger, beite og vassen områder. I sørvest langs grensen ligger Bøhmer skog. Dette er en lav fjellkjede av ikke mindre enn 200 kilometere lang. Fjellkjeden drar hele veien inn i Tyskland og Østerrike. Andre fjellkjeder er Erz Fjellene, i nord-vest og Sudeten Fjellene i grensen området mellom Tyskland, Poland og Tsjekkia. Fjellkjeden Sumava er den største natur reserven av Sentralt Europa. Moldau elv stiger i dette området. I de Kjempemessigere Fjellene, på grensen av Tsjekkia og Polen, stiger Elven Elbe. Den høyeste punktet av Tsjekkia (1.601 målere), fjell Snowhead, også løgner i dette området.

Landets hovedstaden er Praha (i Sentral Bohemia). Det er en vakker by med en rik kultur. Det er mange hyggelig bygger, borger og kirker, i tillegg til museer og teatre. Byens omgi er det mest tette befolkede området av Tsjekkia. I Praha seg er det mer enn en million tsjekkisk. Etter Praha er, Brno den største byen av landet. Denne byen i Sør Moravia har nesten 400.000 beboere. Byen Cesky Krumlov er visst for dets historisk bygger. Andre byer i Tsjekkia er Ostrava, Pilsen, Olomouc, Kutna Hora, Telc, Ceske Budejovice og Pardubice.

Klimaet i Tsjekkia er en Sentral Europeisk. I øst er innflytelsen av kontinentet større, som produserer store forskjeller mellom sommer og vinter temperaturer. Mest nedbører er i sommer. Bøhmer daler har den laveste nedbøren. Fjellene områdene er ofte pakket inn med snø i vinter. I lavlandene områdene nå og da er det snøfall og regn. Juli er den varmeste måneden av året med en gjennomsnittlig temperatur mellom 18 og 21 grad Celsius. Temperaturer kan også stige opp til mer enn 30 grad Celsius. Januar er den kaldeste måneden med en gjennomsnittlig temperatur under null. Temperaturene av Moravia er ofte høyere enn i Bohemia. Moravia har også mindre nedbør. Praha er relativt varm og tørr fordi byen ligger beskyttet inn mellom en vask av adskillige elver.

Trafikk og infrastruktur

Tsjekkia kan bli nådd på forskjellig måter. Adskillige internasjonale linjer kjører fra og til Praha innenfor landet er det også mulig å reise ved linje. Jernbanen blir forvaltet av eské dráhy (CD). Linjene sporene har en total lengde av 9.500 kilometere. Det største og mest viktige jernbanestasjoner, er Praga hlavní i Praha. Å reise ved linje i Tsjekkia er meget billig.

Det kan også bli nådd med buss. Imidlertid tar reisen mye mer tid enn ved fly. I Tsjekkia er det mange busses. Spesielt i Praha er det mange byer busses. Utenom busser byr byen også metro og trikken. Å reise ved trikk er mulig i byene Brno, Pilsen, Liberec, Olomouc og Ostrava også.

Ruzyn Lufthavn i Praha er Tsjekkia største flyplassen. Annen internasjonale flyplass kan bli funnet i Brno, Ostrava, Karlsbad og Pardubice. CSA Tsjekkisk Flyselskaper er det nasjonale flyselskapet. Flyet blir nesten aldri brukt for reise innenfor Tsjekkia, fordi det er meget billigere ved linje, buss eller bil og avstandene er rimelige.

Veien nettverket av Tsjekkia er tilnærmet 55.000 kilometere som bare 500 kilometere finnes av riksveier av. Likevel er kvaliteten av hovedveiene meget god og de regionale og lokale veiene er ofte av en god kvalitet. Maksimumet farten på riksveier i 130 km/t og på hovedveien 90 km/t. Innenfor byen området er maksimumet farten 50 km/t.

Mat og drikke

Tsjekkisk kjøkken ha blitt influert av de omgiende land Ungarn, Østerrike og Tyskland. Derfor serverer noe tsjekkisk og finheter slik som goulash og apfelstrudel (eple strudel) også kan bli funnet i andre land. For den typiske tsjekkisk oppskriftene som de hovedsakelig bruker korn, legumes, poteter og kjøtt. I de gammel dagene kunne en dyrke disse ingrediensene selv. Det er et par enestående tsjekkisk serverer slik som dumplings, som er laget fra gjærblanding eller fra rå eller kokte poteter. De blir ofte tjenedd som en sideskål. Bramboráky er bakt potet småkaker og topinky er ristet brød. De spiser meget små fisk. tsjekkisk spiser også mer kjøtt enn grønnsaker.

Øl (øl) er tsjekkisk yndlingsdrikken. De sier at denne typen ølet kommer fra byen Pilsen. Øl (pivo) er ikke bare som blir brukt om å drikke, men også å forberede mat. Tsjekkisk drikker gjennomsnittlig 150 liter av ølet pr. år. Becherovka er en typisk urtelikør som inneholder 38% alkohol.

Det er mange restauranter i Tsjekkia med både internasjonale og tradisjonelle skåler. Å dra ut for middag er relativt billig. Restaurantene er ofte åpne til 11 p.m. Mest restauranter er stengt på mandager. Det er normal å velte mellom 5% og 12%.

Bolig

Tsjekkia har blitt en populær ferie destinasjon i løpet av nylige år. Det er innstillet godt til millionene av folket som årlig visitt landet. Hotellet kvaliteten avviker mye. De mest luksuriøse og dyre hotellene er i Praha. På grensen av byen mer grunnleggende og billig hoteller kan bli funnet. Å bruking kan natten økonomisk bli gjort i en av de mange (ungdom) internater. Det er også mange ligger i teltsteder, men akkurat som hotellene, kan avvike kvaliteten mye. Noen ligger i teltsteder har hovedsakelig tsjekkisk gjester. Kvaliteten er vanligvis bedre, men prisene er høyere. Selvfølgelig er det også mulig å bruke natten i feriehus eller gjestehus. En liten typisk tsjekkisk gjestehus er en utmerket måte å få en smak av tsjekkisk intern atmosfære.

Tidssone

Tsjekkia har en tidssone av GMT +1. Dette er den mellom-europeisk Tet (CET). Inn Marsjer klokken er satt en time foran.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Tsjekkia, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Czech koruna
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Czech, Slovak
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Budget
 • Enterprise
 • Alamo
 • wheego
 • Sixt
 • Avis
 • Hertz
 • Thrifty
 • Carwiz rent a car
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • NÜ Car Rentals
 • National Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Keddy By Europcar
 • SurPrice car rentals
 • Your Rent
 • Flizzr
 • Elite (Luxury)
 • Autounion Car Rental
 • ACE Rent A Car
 • Europcar
 1. Hjem
 2. Bilutleie Tsjekkia