Bilutleie Praha

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Praha på dine vegne.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Praha

  1. Hjem
  2. Bilutleie Tsjekkia
  3. Bilutleie Praha
EasyTerra Bilutleie Praha er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Praha

Bilutleie Praha
Bilutleie Praha

Innledning

Etter frigjøringen fra kommunismen har den vakre hovedstaden i den Tsjekkiske Republikken igjen blitt en aktiv by som tiltrekker mange turister. Det middelalderske sentrum har spasere formede tårn og spir som rager opp alle steder. Langs Karel broen er det en imponerende rekke med statuer av helgener, og på den andre siden er det et koselig barokk område av Malá Strana og på åsen på baksiden står et slott.

Befolkning

Etter kommunismens fall har Prahas befolkning minket. Innførselsen av det økonomisk frie markedet førte til økt levekostnader og et fall i nasjonens fødselsrate. Boligmarkedet i Praha er også veldig stramt. Byen har i dag rundt 1.3 millioner innbyggere.

Beliggenhet

Praha ligger i elven Moldau, som på tsjekkoslovakisk blir kalt Vltava. De to byområdene er forbundet til hverandre med broer på begge sidene. Mange tror at Praha ligger i Øst-Europa, men ligger faktisk i Sentral Europa, litt over 700 kilometer fra Amsterdam, 250 kilometer fra Wien og 280 kilometer fra Berlin.

Økonomi

I den kommunistiske tiden var Praha et senter for (solid) industri. Industrien spiller fortsatt en viktig rolle i lokaløkonomien: biler, maskiner og metallarbeid, likedan kjemikalie bedrifter og næringsmiddelindustri. Siden innføringen av det økonomisk frie markedet har byen utviklet seg raskt som et handels- og finanssenter i Øst-Europa. Under kommunismen eksisterte nesten ikke servicesektor, men nå er dette ansvarlig for en stor del av økonomien.
I tillegg er byen et senter for regjeringen, det finnes mange utdanningsinstitusjoner og Praha tiltrekker millioner av turister hvert år, og oppmuntrer underholdningssektoren.

Flyplasser

Den internasjonale Ruzyne Lufthavn ligger 20 kilometer nord-vest for byens sentrum. Siden kommunismens fall har antallet flyginger økt dramatisk, blant annet på grunn av at det kom lavpris flyselskaper.

Det finnes en skyttel service med minivan fra selskapet Cedaz mellom flyplassen og Námestí Republiky. Minivanene stopper ved Dejvická t-banestasjonen. Bybuss 119 går også til denne destinasjonen. Med bil, det eneste du må gjøre for å komme til byens sentrum, er å følge Evropská Boulevard.

Offentlig transport

Byen har et omfattende offentlig transportnettverk, som består av t-baner, trikk og busser, og en kabel-tog til toppen av Petrin-åsen. Innen den indikerte tiden kan du bruke den samme billetten på alle offentlige transportformer. Du kan også kjøpe 3, 7, eller 15 dagers billett. Offentlig transport billetter får du kjøpt på t-bane stasjonen, tobakkshandler og aviskiosker (trafika). Billettene må stemples når du går ombord. Om kvelden går noen natt trikker og busser hver halvtime.

I tilleg er det veldig mange taxier, men det er på sin plass å gi en advarsel der. Ikke ta en ventende taxi i Praha, men be hotellet eller restauranten å bestille for deg. Avtal pris med taxisjåføren og be ham om å få kvittering. På denne måten er du sikker på at han bruker taksameteret.

Lommetyvene er spesielt aktive på t-banen. De opererer også på Wenceslas square, i den Gamle Byen, Karel broen og på kjøpesentrene.

Trafikk og parkering

Den beste måten å forske ut det gamle sentrum i Praha er til fots. Trafikken kan være veldig travel og mange gater er enveiskjørte. Leiebil er passende for turer i områdene rundt Praha. I de siste årene har veiene blitt enormt forbedret, men ikke (enda) forvent at motorveiene er som i Vest-Europa.

I byens sentrum er det flere parkeringssoner (oransje, grønne og blå). De blå sonene er reservert for innbyggerne, så ikke parker der. I de oransje sonene og grønne sonene kan du parkere i henholdsvis 2 og 6 timer, etter at du har betalt i pengeautomatene. Hvis du parkerer for lenge eller på feil sted er det mulig bilen får en bøyle og du må betale en heftig bot før du får den fjernet.

Det er vanslig i Praha at noen bryter seg inn i bilen din. Det er best du parkerer på en overvåket parkeringsplass, som den i nærheten av hovedstasjonen Wilsonova, Masaryk togstasjonen eller Malostranské námestí. Det finnes også parkeringsplasser ved t-bane stasjonen langs innkjørselen, men de er ikke overvåket, i námestí Jana Palacha nær gamlebyen er det et undergrunns parkeringshus.

Hoteller

Praha er Tsjekkiske Republikken økonomiske, industrielle og turistsenter. I de siste årene har antallet overnattingssteder økt enormt, og service nivået er mye bedre enn det var rett etter kommunismen falt. Noen historiske bygninger er blitt vakkert restaurert av internasjonale luksushotell kjeder. Dette betyr at det finnes en rekke tilbud av hoteller, selv om dette ikke betyr at Praha er billig, særlig ikke under høysesongen mellom mai og oktober. For å få den beste prisen for et rom er det nødvendig å bestille på forhånd, minst 3 måneder i forveien.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Praha foreslår vi å Google, og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Praha

EasyTerra Bilutleie Praha sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Tsjekkia, men i en annen by enn Praha, klikk deg frem til Bilutleie Tsjekkia-siden, der du kan velge byen i Tsjekkia der du vil leie en bil.