Bilutleie Calais

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Calais på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Calais

  1. Hjem
  2. Bilutleie Frankrike
  3. Calais
EasyTerra Bilutleie Calais er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Calais

Innledning

Calais er hovedsakelig kjent som et transportsentrum: ferger over den engelske kanal og tog gjennom den engelske tunnelen til England. Selve byen har imidlertid også noe å by på, for eksempel Musée de la Seconde Guerre Mondiale i det tidligere nazistiske militære hovedkvarteret, historiske bygninger og den berømte statuen Les Bourgeois de Calais av Rodin. Byen er en populært dagstur-destinasjon for briter, hovedsakelig på grunn av de lave avgiftene på alkohol og tobakk i Frankrike.

Befolkning

Calais har 7 000 innbyggere; omtrent 50 000 flere mennesker bor i hele byområdet og områdene rundt byen.

Beliggenhet

Calais ligger langt nordvest i Frankrike, ikke langt fra grensen til Belgia. Den engelske byen Dover ligger ved den engelske kanal, kun 32 kilometer fra Calais. På en klar dag kan du se de hvite klippene til Dover.

Økonomi

Fergehavnen og togforbindelsen til England (i Coquelles, ca. 6 kilometer vest for byen) danner pilarene i lokaløkonomien. Direkte forbundet med dette er varehandelen som i stor grad er rettet mot besøkende briter. Det er lenge blitt produsert blonder i Calais, og det er også papirmøller og kjemisk industri.

Flyplasser

Flyplassen, Aéroport de Calais-Dunkerque, ligger i nærheten av byen Marck, 7 kilometer øst for sentrum. Med leiebil kan flyplassen enkelt nås via D119 eller D248. Veien inn og ut av flyplassen er tydelig skiltet.

Offentlig Transport

Calais har god offentlig busstransport. De store supermarkedene (Auchan, Carrefour og kjøpesenteret Cité Europe) kan best nås med linje 5. Det går også en skyttelbuss fra sentrum til stasjonen for Eurostar-tog.

Trafikk og Parkering

Å finne veien rundt i Calais er ikke vanskelig, men du må være oppmerksom på at bilførere kan foreta uventede handlinger. Det er mennesker fra forskjellige land med ulike kjørekulturer og trafikkregler (bare tenk på forskjellen mellom å kjøre på venstre side i Storbritannia og høyre side i fastlands-Europa). I sentrum må du betale for gateparkering, men omkring sentrum er det mange muligheter for gratis parkering. Du kan også parkere gratis i en bestemt tid ved mange store kjøpesentre.

Hoteller

De fleste hotellene i Calais er å finne nær havnen. Det er også (ofte billigere) hoteller nær store kjøpesentre som La Française en Cité Europe. De mest luksuriøse innkvarteringene ligger for det meste i Couquelles. Det er også flere hoteller og feriesteder ved stranden.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Calais anbefaler vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Calais

EasyTerra Bilutleie Calais sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Frankrike, men i en annen by enn Calais, klikk deg frem til Bilutleie Frankrike-siden, der du kan velge byen i Frankrike der du vil leie en bil.