• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Belgia

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Belgia på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Belgia

EasyTerra Bilutleie Belgia er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Belgia

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Belgia

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Belgia

Bilutleie Belgia

Lokal informasjon for Belgia

Belgia oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 38 hentesteder i Belgia. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Belgia er et Vesteuropeisk land som grenser til Frankrike, Nederland, Tyskland og Luxembourg. Landet ligger i hjertet av Europa. Belgia består av to forskjellige regiones; Fransk talende Vallonia og Tysk talende Flandern. Etter andre verdenskrig utviklet landet seg til en velstående nasjon, som huser den Europeiske Unionens "capitol": Brussel.

Historie

Belgia har ikke alltid vært en selvstendig stat. I Middelalderen var det Romerske Imperiet delt opp i mange stater. På den tiden var Belgia del av Frankrike og det Tyske Imperiet. På slutten av det 18. århundret fallt Vallonia i hånd av Napoleons Frankrike. I 1815 ble Napoleon beseiret under Slaget ved Waterloo. De fire største maktene på den tiden, England, Østerrike, Preussen og Russland, besluttet å forene området som idag er kjent som Benelux, for å danne en motstandskamp mot mulig fransk invasjon. Denne staten, det Forente Nederlandske Kongedømme, var ledet av protestant Kong William I av Orangen.

Etter en selvstendighetskrig i 1830 var Belgia proklamert som selvstendig konstitusjonell monarki. Luxembourg forble en del av Nederland til 1890.

Under Andre Verdenskrig ble Belgia okkupert av Tyskland. Etter Andre Verdenskrig utviklet Belgia seg raskt. Benelux ble dannet og Belgia ble en av grunnleggerne av den nåværende Europeiske Unionen. Denne perioden ble videre kjent for spenningen mellom Flanderne i nord og Vallonerne i sør. Det ble skapt en språkbarriere mellom disse to områdene. Flanderne snakket Tysk og Vallonerne Fransk.

Samfunn og kultur

Belgia er et av de mest befolkede land i Europa. Det har 10,4 innbyggere. I Flandern er det ikke mindre enn 6 millioner innbyggere. De holder til i og rundt byene Brussel, Antwerpen og Leuven Vallonia har bare 3,4 millioner innbyggere, som de fleste bor i og rundt byen Mons, Charleroi og Liége. Brussel har 1 million innbyggere.

De fleste av de Belgiske folk er Flandere eller Vallonere. Til sammen utgjør de 85% av befolkningen. Andre etniske grupper fra Europa (Italienerne, Franskmennene og Tyskerne) representerer 11% av befolkningen. En liten prosent (rundt 3%) er Østerrikere, og de er opprinnelig fra land som Morokko, Algerie og Tyrkia.

Rundt 60% av befolkningen snakker Nederlandsk. Omtrent 40% snakker Fransk, og noen Belgere snakker Tysk (mindre enn 1%). I Brussel snakker de fleste Fransk, til tross for det faktum at byen offisielt er tospråklig.

Folket i Belgia er hovedsakelig Katolikker. Det er også mange Muslimer (rundt 300,000), ortodokse (rundt 80,000) og protestanter (60,000). Rundt 20% av alle Belgierer er ikke religiøse.

Belgia er kjent for sin fine kunst og vakre slott og monument. Festivaler spiller en viktig del i nasjonens kulturliv. Landet tilbyr også plent muligheter innen sprot. Belgierer elsker en god fotballkamp eller en deilig sykkeltur. Belgia er også fødestedet til mange tegnefilmfigurer, som "Tintin".

Politisk Situasjon

Belgia er et konstitusjonelt monarki med parlamentarisk demokrati. Kongen av Belgia er Albert II. Selv om han i prinsipp er lederen av landet, idag er denne arvelige posisjonen stort sett seremoniell. Parlamentet er bestående av Representantenes Hus og Senatet. Den føderale regjeringen behøver tilliten til Representantenes Hus, og det er formelt utnevnt av kongen. Regjeringen er ledet av statsministeren. Belgias statsminister er Guy Verhofstadt. Parlamentets medlemmer blir valgt hvert fjerde år. På grunn av at å stemme er obligatorisk, pleier stemme deltagelsen bli sammenlignet med mange andre land.

Den politiske situasjonen i Belgia er ikke annet enn kompleks. Den politiske makten er delt blant de forskjellige språksamfunnene. Dette innebærer at Belgia har syv parlamenter og seks regjeringer. Hvert språksamfunn har sin egen regjering og politiske partier. De tre regionene Flandern, Vallonia og Brussel har stor grad av autonomi. Det finnes også ensartede partier i Belgia, partier som ikke tilhører et bestemt språksamfunn, men som ser på landet som en enhet.

Økonomi

Belgia ligger i en sentral posisjon i Europa. Dette er veldig gunstig for landets økonomi. Det betyr at industri, næringsliv, tjenester og transport er veldig viktig. Belgia har en åpen økonomi og et enestående transport og infrastrukturnettverk. Det er mange havner, kanaler, jernbaner og hovedveier. Dette utstrakte transportnettverket er nødvendig for et jevnt samarbeid med andre land.

Den Belgiske økonomien er basert på utenlandsk handel. Mat, klær, tilbehør , tekstiler og jern er høyest på listen av eksporterte produkter. De viktigste eksportproduktene er jern, stål, transportutstyr, ferdig slipt diamanter, tekstiler og parafin produkter. Land som Belgia driver handel med mest er Tyskland, Nederland, Frankrike, Storbritannia, Italia, USA og Spania.

Brussel er ikke bare Belgias hovedstad; det er også "Europas hovedstad". Det administrative senter av den Europeiske Unionen ligger i denne byen. Dette gir arbeid i tjenestesektoren. I tillegg investerer Belgia betydelig i granskning og utvikling for å sikre at den gunstige økonomiske situasjon blir vedlikeholdt.

Siden 1999 er valutaen i Belgia euro.

Geografi og klima

Belgia dekker et areal på over 30,000 kvadratkilometer. Dette arealet innebærer tre geologiske regioner: de kyst sletten i nord-vest (Lav Belgia), det sentrale platået (Sentrale Belgia) og Ardennene i sør-vest (Belgia Høyt). Kysten måler totalt 66.5 kilometer. Hele kysten vender mot Nordsjøen. Kyst sletten består hovedsakelig av sanddynes og dike landskap. Det sentrale platået er et område som stiger sakte og består av fruktbare daler. I tillegg har dette området et nokså rått landskap med grotter. Ardennene er det minst befolkede og skogvokste området. Dette området er ekstremt skikket til turgåing, sykling og andre aktiviteter. Det høyeste punktet i Belgia er 694 meter høyt. På toppen er det en 6 meter høy bygning som kan nåes via trapper: Signal de Botrange.

De største elvene i Belgia er Maas og Schelde. Langs elvene er det reklamerte områder. Landet har nylig vært rammet av oversvømmelse.

I Nordvest Belgia, det Sentrale Platået og polderene er det maritimt klima i alle sesonger. Dessuten har Belgia også et moderat klima. Vintrene er milde og iløpet av sommeren er det ikke høye temperaturer. Gjennomsnittstemperaturen i Januar er 3 grader Celsius; i Juni er gjennomsnittstemperaturen 18 grader Celsius. Gjennomsnittlig nedbør i Januar er 65 millimeter, i Juni er det i gjennomsnitt 78 millimeter.

Trafikk og infrastruktur

Tog er en rask og økonomisk måte å ferdes på i Belgia. I tillegg når de både by og landområdene. Jernbanenettverket er omfattende og av god kvalitet. Det finnes Intercity tog/ by tog (IC) og interregional tog/lokaltog (IR). Avstandene i Belgia er beskjedne. Dette betyr at du vil reise i samme retning for det meste bare i noen få timer. Det avgår også High speed tog fra Belgia, for eksempel TGV til Paris.

Belgias bussnettverk er også omfattende. TEC og De Lijn er de største busselskapene. TEC opererer i det sørlige Vallonia og De Lijn i Flandern. Dessuten, i de kystnære byene og i storbyene (Antwerpen, Gent og Brussel) kan du reise med trikk. Brussel har også et undergrunns nettverk.

På grunn av at Belgia er et lite land er det ikke mange innenlandsflyginger. Selvsagt er fly en glimrende måte å besøke Belgia fra utlandet. Brussels internasjonale lufthavn er landets viktigste flyplass: Zaventem Internasjonale Lufthavn. Andre flyplasser er: Antwerp Internasjonale Lufthavn (ANR), Sør Charleroi Internasjonale Lufthavn (CRL), Gent Flyplass (GNE), Knokke/Het Zoute Flyplass(KNO), Liége Flyplass (LGG) og Oostende- Brugge Internasjonale Lufthavn (OST).

Som nesten alle land med kyst, har Belgia internasjonal ferjetransport. Fra Oostende kan du reise til England med Ferje. Spesielt er det vanlig med godstransport. De viktigste havnene i Belgia er Antwerpen og Gent. Landets sentrale beliggenhet i Europa, det utmerkede infrastrukturen som binder havnen sammen med Europa og og havnenes tilgjengelighet via vann, gjør Antwerpen en av de største havnebyene i verden.

Belgierne kjører på høyre side av veien. Bilbelte er påbudt. Videre, sørg for at du ikke kjører når du har drukket mer enn én øl eller andre alkoholholdige drikker. Lovene som angår drikking og kjøring er strenge. Også, med tanke på fartsgrensene; veiene er overvåket og fartsbøtene er stive. Strekninger og fartsgrensene er indikert i kilometer.

Mat og Drikke

Det Belgiske kjøkken er en kombinasjon av det Nederlandske og det Franske kjøkken. Kjøtt og fisk er faste ingredienser. Belgia er kjent for sine mange øl. Ofte er øl lagt til som en ingrediens i en rett, eller blir brukt i en kjøttstuing. Det finnes ikke færre enn 400 Belgiske ølsorter. En berømt Belgier er Trappist Ale, som pleide å brygges av munker. I tillegg er landet kjent for sin "Belgian fries". Andre Belgiske delikatesser er vafler og sukkertøy. Belgias sjokolade er berømt i hele verden.

Belgierne liker god mat og komme sammen for et godt glass øl. Det finnes plent restauranter og barer overalt. Restauranter varierer i luksus og pris. I turistbyene kan du bestille et varmt måltid gjennom hele dagen. Å gi drings blir satt pris på: ti prosent er vanlig.

Tilpasningsmuligheter

Som turist i Belgia har du flere valg av tilpasningsmuligheter. Hoteller ligger tilrette over hele landet, spesielt i og rundt de større byene. De er ikke bare fire stjerners luksushoteller, men også for dem som foretrekker et koselig og billigere hotell vil ikke bli skuffet. I tillegg er det mulig å leie hytter eller besøke leirsteder. Til slutt, det er også mulig å overnatte i et nydelig Belgisk slott og oppleve den Belgiske atmosfæren og nyte landskapet.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Belgia, vi Google følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Euro
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Dutch, German, French
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo
 • Keddy By Europcar
 • Avis
 • Enterprise
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Budget
 • InterRent
 • Sixt
 • Hertz
 • Thrifty
 • National Car Rental
 • Your Rent
 • CITROEN
 1. Hjem
 2. Bilutleie Belgia