Bilutleie Toulouse

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Toulouse på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Toulouse

  1. Hjem
  2. Bilutleie Frankrike
  3. Toulouse

EasyTerra Bilutleie Toulouse er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Toulouse

Bilutleie Toulouse
Bilutleie Toulouse

Innledning

Toulouse er en livlig og vennlig by. Det må det jo være, siden én av fire av innbyggerne er studenter. Spor etter en rik og stormfull fortid blir usynlig når du vandrer igjennom byens smale middelalderske gater. Det finnes mange kirker og katedraler i Toulouse, som er den fjerde største byen i Frankrike. Et siste kjennemerke til Toulouse er dens moderne industri.

Befolkning

Toulouse har nesten 400,000 innbyggere. Dette gjør den til den fjerde største byen i Frankrike, etter Paris, Marseille og Lyon. Én av fire av innbyggerne er studenter, som gjør Toulouse til en levende og ung by. Med en befolkningstilvekst på 2.2% er Toulouse den raskest voksende storbyen i Europa.

Beliggenhet

Toulouse ligger midt i Sør Frankrike. Elven Ariege renner gjennom byen, som befinner seg 150 kilometer fra Pyreneene, som også er gransk-spansk grense. Biscaya bukten, i Atlanterhavet, ligger ca. 200 kilometer ifra. Løve bukten (i Middelhavet), ligger ca. 130 kilometer fra denne universitetsbyen. Nord øst ligger Central Plateau.

Økonomi

Når det gjelder økonomien, Toulouse er mest avhengig av sin moderne industri, spesielt luftfartsindustrien; for eksempel, Airbus fabrikken ligger i Toulouse. Nylig har byen fått en ny fornøyelsespark med fokus på utforsking av verdensrommet, La Cité de l'Espace.

En annen økonomisk pilar er universitetet, det nest største i Frankrike. Dette gir mange arbeidsplasser. Det store antallet studenter sørger for at byen har et variert nattliv.

Turisme er også viktig for byen. Turistene kommer for byens historie, nattlivet og fornøyelsesparken. Muligheten for å besøke Airbus-fabrikken tiltrekker også mange besøkende. Til slutt, byen er kjent fordi tidligere ble den brukt som et hvilested for pilegrimsvandring på vei til Santiago de Compostela (Spania).

Flyplasser

Toulouse har én flyplass, Toulouse Blagnac Lufthavn, som ligger åtte kilometer fra byens sentrum. Air France og EasyJet flyr til og fra Paris rundt 30 ganger pr. dag. EasyJet og British Airways flyr til og fra London to ganger daglig. I tillegg er det flere flyginger til og fra byer i Frankrike og andre byer i Europa.

 

Offentlig Transport

Toulouse har en moderne busstasjon, fra hvor du kan reise til, for eksempel, Andorra og Agen. Det finnes også en god togforbindelse til og fra byen. Navette Flybuss forbinder Toulouse Lufthavn med Toulouse. Reisen tar ca. 20 minutter, og en enveisbillett koster litt under € 4,00. Det er også lokal bus og trikk nettverk. Dette nettverket betjenes av Semvat. En billett som er gyldig for begge tjenestene koster € 1,30, og en 10 turer billett koster € 10,30. Dette selskapet kjører også nattbusser. For øyeblikket er det bare en underjordisk linje, men en annen er under konstruksjon.

Trafikk og Parkering

På grunn av at Toulouse er et veldig travelt sted, er det vanskelig å finne parkeringsplasser. Dette gjør det vanskelig å besøke byen med leiebil. Parkering er også et problem i sentrum. Noen parkerings tips: Det er store parkeringsplasser under Place du Capitole, under Allées Jean Jaures, rett ved siden av Wilson, og over innendørsmarkedet over Place Victor Hugo. På Place St-Sernin er parkering gratis, unntatt på lørdager, forutsatt at du klarer å finne en ledig plass. Parkeringsavgiften er € 1,80 i timen, eller rundt € 11,80 i døgnet.

Hoteller

De fleste hotellene i byen sikter mot næringslivet. Dette betyr at et er vanskelig å finne ledige rom i ukedagene. I helgene og iløpet av juli og august er det betydelig rabatter. Dette er til fortjeneste for turistene. Middelklassehotellene har en bedre priskvalitet enn budsjetthotellene. Hvis du besøker Toulouse i ukedager (unntatt i juli og august), anbefaler vi å reservere på forhånd. I andre tilfeller er dette (egentlig) ikke nødvendig.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Toulouse, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Toulouse

EasyTerra Bilutleie Toulouse sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Jernbanestasjoner

Hvis du er ute etter en leiebil i Frankrike, men i en annen by enn Toulouse, klikk deg frem til Bilutleie Frankrike-siden, der du kan velge byen i Frankrike der du vil leie en bil.