Bilutleie Cork

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Cork på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Cork.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Cork

  1. Hjem
  2. Bilutleie Irland
  3. Cork
EasyTerra Bilutleie Cork er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Cork

Bilutleie Cork
Bilutleie Cork

Innledning

Cork er den andre byen i Irland og hovedstaden i Cork County, den største kommunen i Irland. Navnet kommer fra det irske ordet "corcaigh", som betyr "sumpland". Byens sentrum består av vakre kurvete veier, men det finnes også mange moderne butikker. Selvfølgelig er det ikke vanskelig å finne en ekte irsk pub. Byen er veldig stolt av sine to 19. århundre katedraler. Nær Cork ligger det eldste slottet i Irland, Blarney Castle. Det finnes også fantastiske golfbaner i området.

Befolkning

Inkludert forstedene har Cork omtrent 275,000 innbyggere. Befolkningen oppfatter seg selv som annerledes enn ellers i Irland, spesielt Dublin. Cork County refereres også til som "Rebel County", for den store rollen den spilte i den irske kampen for selvstendighet og i den irske borgerkrigen.

Beliggenhet

Cork ligger i den irske sør-kysten, hvor elven Lee renner inn i Cork Harbor, en dyp fjord fra sjøen. Øya i Lee er hjertet av Cork.

Økonomi

Cork er en viktig havn, hvor mange produkter fra innlandet blir sendt fra, for eksempel sauer og ull. I de siste årene har byen utviklet seg i IT-senteret i Irland. Apple Computers har sitt europeiske hovedkvarter i Cork og Motorola og Amazon.com ligger også her. I tillegg gir den farmasøytiske industrien mange arbeidsplasser. Pfizer og Novartis har store frabrikker i Cork.
I tillegg har Cork to store bryggerier: Murphy's Irish Stout og Beamish og Crawford. Bryggeriene har eksistert i århundrer.

Flyplasser

Cork Internasjonale Lufthavn ligger seks kilometer sør for Cork by, langs N27. Rundt et dusin flyselskaper tilbyr daglige reiser til over 50 destinasjoner. Priskjemperen EasyJet benytter også flyplassen. I 2006 ble det åpnet en ny terminal og flyplassen håper å prosessere fem millioner passasjerer i året innen noen få år. Fra Parnell Place busstasjonen er det en busstjeneste til flyplassen.

Offentlig transport

Bybusser, lokalbusser og tverrregionale busser går alle sammen fra Parnell Place. Hver time avgår busser til Killarney, Waterford og Limerick/Galway. Det er også en regelmessig forbindelse til Dublin og det er også til og med en daglig Euroliner-forbindelse til Victoria busstasjoni London med en nattferje som går over. Fra Kent Stasjon avgår tog til Dublin åtte ganger daglig.

By transporten er middelmådig. Utenfor sentrum er busstopp dårlig indikert, og det er vanligvis ikke bussrute-lister. I tillegg har bybussen i Cork bare én dør hvor passasjerene går av og på bussen, som ikke er særlig effektivt.

Trafikk og Parkering

Først og fremst må du huske at irene kjører på venstre side av veien, som betyr at rattet er på høyre side. Du blir vant til det ganske raskt, men kanskje du vil øve deg litt i nabolaget! På tettstedene er fartsgrensen 48 km/t (30 mph), andre steder er det 96 km/t (60 mph). På motorveiene er fartsgrensen 112 km/t (70 mph).

I sentrum av Cork må du ha et såkalt Parking Disc for å parkere bilen din i gatene. Dette kan kjøpes på mange steder. Det er et skrapekort hvor du skraper av det tidspunktet du parkerte. Det finnes skilt som forteller deg hvor lenge du kan parkere. Hvis du står lengre enn hva du har lov til kan bilen få en klamp eller bli tauet bort.

I North Main Street er det en stor parkeringsplass. Det finnes også parkeringsplasser i og rundt sentrum. Sør for byen er det et P+R område kalt Black Ash P+R. Hvert 10. minutt går en buss til byens sentrum.

Hoteller

I Cork og i områdene rundt er det mange hoteller. Det finnes enkle bed & breakfast, men også luksushoteller, noen ganger er disse i historiske bygninger. Om sommeren tiltrekker Cork flest turister. Vi anbefaler at du bestiller på forhånd i denne perioden.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Cork, vi Google og følgende kilder: 

Bilutleiesteder i Cork

EasyTerra Bilutleie Cork sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Flyplasser

Sentrumsbeliggenheter

Hvis du er ute etter en leiebil i Irland, men i en annen by enn Cork, klikk deg frem til Bilutleie Irland-siden, der du kan velge byen i Irland der du vil leie en bil.