Bilutleie Galway

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Galway på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Galway

  1. Hjem
  2. Bilutleie Irland
  3. Galway
EasyTerra Bilutleie Galway er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Galway

Bilutleie Galway
Bilutleie Galway

Innledning

Galway er en hyggelig by i vest Irland. Det er ikke mange ekte severdighetene, men dette er altfor kompenseres av den hyggelige folk, stemningen, koselige puber og gode restauranter. Videre er byen inngangsporten til Vest-Norge med sine mange slott og den vakre Connemara myr. Utenfor kysten er Aran Islands: Inishmore (med fem festninger på denne øya alene), Inishmaan og Inisheer.

Innbyggere

Galway er den raskest voksende byen i Irland. I 2010 sin befolkning var 75.000, det tallet er ventet å vokse til 100.000 i 2020.

Beliggenhet

Galway ligger på vestkysten av Irland, ved munningen av elven Corrib, som renner ut i Galway Bay. Nord for denne bukta (og vest for Galway) er Connemara våtmark. Den berømte Cliffs of Moher på hags Head ligger sørvest for byen.

Økonomi

Akkurat som i resten av Irland, high-tech industri (IKT, bioteknologi og medisinsk utstyr) er godt representert i Galway. Turisme er av stor betydning: byen blir besøkt av mer enn to millioner mennesker årlig. Videre er Galway en administrativ og pedagogisk senter for vestlige Irland.

Flyplasser

Galway er liten flyplass ligger ti kilometer øst for sentrum. Denne flyplassen er lett tilgjengelig med leiebil. Fra byen følger N6 og på Carrowmoneash ta N18. Veien til Galway Lufthavn er tydelig skiltet.
Større Shannon Lufthavn ligger nitti kilometer sør for Galway og er tilgjengelig via N18. Ved å leie bil på turen fra Shannon Lufthavn til Galway tar ca en time.

Offentlig transport

Byen har gode offentlige transportforbindelser. Det er to busselskaper: Bus Éireann (11 bybuss linjer) og City Direkte Galway (fire linjer). Fra busstasjonen i sentrum av byen kan du ta buss til østlige og vestlige deler av byen.

Trafikk og parkering

Sentrum av Galway er stort sett bilfri. Rundt senteret er en ring (Cuar Inmheánach). Det er ikke vanskelig å finne veien rundt i Galway, men om sommeren kan det bli veldig travelt. Videre kan det være vanskelig å finne en parkeringsplass. I gatene er det ofte ikke lov å parkere mer enn to timer, og satsene av parkeringsmuligheter er ganske høy.
For turer rundt i området, er en leiebil ideal. Både N59 (langs vestsiden av innsjøen Lough Corrib) og R337 (sammen Galway Bay) føre til Connemara vakre landskap.

Hoteller

Det finnes et stort utvalg av overnattingssteder i Galway. Spesielt budsjettet reisende ikke vil ha noen problemer med å finne ly, men det er også middelklassen og luksushoteller. Videre er det mange av privatdrevet bed & breakfast. Til tross for denne store mengden av overnattingssteder anbefaler vi deg å bestille din i god tid, når du planlegger å besøke Galway sommeren.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Galway, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Galway

EasyTerra Bilutleie Galway sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Irland, men i en annen by enn Galway, klikk deg frem til Bilutleie Irland-siden, der du kan velge byen i Irland der du vil leie en bil.