Bilutleie Phoenix

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Phoenix på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Phoenix

  1. Hjem
  2. Bilutleie USA
  3. Phoenix

EasyTerra Bilutleie Phoenix er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Phoenix

Bilutleie Phoenix
Bilutleie Phoenix

Innledning

Hovedstaden i Arizona ligger i midt i Sonora-ørkenen. Hvorfor ville noen ønske å bygge en by midt i en ørken? Du vil bli overrasket over opprinnelsen til Phoenix: landbruk! Den forhistoriske Hohokam indianerne gravd mange kilometer med kanaler fra Salt River og Gila River til flom sine felt. De dyrket mais, bønner og gresskar, for eksempel. White innvandrere oppdaget restene av denne kulturen

I det 19. århundre, og bestemte seg for å gjenoppbygge byen. Derav navnet, Phoenix: oppstått fra asken. I og rundt Phoenix kan du besøke restene av Hohokam kulturen.

Ikke tro at dette er en typisk ørken by. Phoenix er en moderne by med noen av Amerikas beste feriesteder, gode restauranter, interessante museer, hundrevis av golfbaner, verdensklasse sport lag og et pulserende natteliv.

Videre kan du lage flotte turer i din leie bil gjennom de omliggende ørkenen og fjellene.

Innbyggere

Phoenix har en befolkning på om lag 4,5 millioner.

Beliggenhet

Phoenix ligger i dalen til Salt River (også kjent som Valley of the Sun), i sentrale Arizona, sørvest i USA. Dette Salt River er ofte tørr i sentrum av byen, fordi vannet (akkurat som i gamle dager) brukes til vanning. Byen er omgitt av fjell, nordaust til McDowell Fjellene, vest til White Tank Fjell, øst av Superstition Fjellene og sørvest av Sierra Estrella.

Økonomi

Som antydet over, startet Phoenix som et landbruks-senter, hovedsakelig for bomull og sitrus dyrking. Fordi Phoenix er hovedstaden i Arizona, mange arbeider for regjeringen. Takket være et høyt ansett universitet er det mange selskaper som driver forskning og utvikling (high-tech, telekommunikasjon og bioteknologi).

Og fordi solen nesten alltid skinner i Phoenix, er turismen også viktig for byen. Videre er det en stor militærbase vest for byen, Luke Air Force Base.

Flyplasser

Byens Flyplassen ligger bare fem kilometer øst for sentrum. Phoenix Sky Harbor Internasjonale Lufthavn er lett tilgjengelig, via Papago Freeway (I-10) eller Hohokam Freeway. Lenger øst er det en mindre flyplass i nabolandet Mesa. Phoenix-Mesa Gateway Lufthavn ligger langs Santan Freeway.

Offentlig transport

Phoenix har gratis busser som kjører langs de viktigste turistattraksjonene. Disse såkalte DASH bussene går hvert fem til ti minutter, helt til 23:00. Videre har Phoenix en lett rail som kjører fra North Phoenix, via sentrum, til flyplassen og Tempe og Mesa.

Trafikk og parkering

Siden Phoenix har relativt lite høyhus, er det en veldig stor by. Den beste måten å se severdigheter i og rundt byen er med leiebil. Bortsett fra den travle bydelen Scotts dale, er det ikke vanskelig å kjøre rundt og finne en parkeringsplass.

Hoteller

I Scotts dale og Paradise Valley (rundt Camelback Fjell) finner du de fleste av luksushoteller og feriesteder. Det er også en konsentrasjon av butikker og restauranter. Derfor er det et attraktivt område, men prisene er høye. Hvis du ønsker å ha en fin utsikt over fjellene, og deretter bestille et hotellrom i North Phoenix. Hvis du ønsker å besøke byen i høysesongen (februar til mai) vi sterkt anbefale deg å bestille overnatting i god tid. Vær også oppmerksom på at romprisene i høysesongen er det høyeste i Amerika. Like før og etter høysesongen, prisene er vesentlig lavere.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Phoenix, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Phoenix

EasyTerra Bilutleie Phoenix sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i USA, men i en annen by enn Phoenix, klikk deg frem til Bilutleie USA-siden, der du kan velge byen i USA der du vil leie en bil.