Bilutleie Brussel

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Brussel på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Brussel

  1. Hjem
  2. Bilutleie Belgia
  3. Brussel
EasyTerra Bilutleie Brussel er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Brussel

Bilutleie Brussel
Bilutleie Brussel

Innldning

Brussel er Belgia hovedstad, også Europa Unionens "hovedstad". Dessuten ligger NATOs hovedkvarter i Brussel. Selv om bygningene til disse organisasjonene neppe forbedrer byens utseende, er sentrum et veldig attraktivt sted. Grote Markt er det sentrale torget, hvor terrassene på solfylte dager blir fulle av folk som nyter en Belgisk øl.

Befolkning

Brussel består av 19 kommuner, som tilsammen utgjør hovedstadens autoritet. Byen Brussel er en av kommunene, og har 140,000 innbyggere. I hele hovedstaden er det over en million innbyggere.

Beliggenhet

Byen ligger i sentrum av Belgia, på et skjæringspunkt mellom tidligere handelsveier, begge fra nord til sør og fra øst til vest. Gent ligger 57 kilometer fra Brussel, Brugge ligger 97 kilometer ifra og Oostendes badestrender ligger 114 kilometer ifra.

Økonomi

På grunn av sin status som hovedstad og at det finnes store organisasjoner som NATO og EU, er Brussel en typisk borgervennlig by. De fleste menneskene jobber innen offentlig administrasjon eller i catering til administrasjonen, for eksempel som konsulent og rettslige tjenester, men også barer og restauranter. Industrien har nesten forsvunnet, bland annet på grunn av begrenset plass for utbredelse.

Flyplasser

Nord-vest for Brussel ligger den nasjonale lufthavnen, Brussel Lufthavn, som mange mennesker kjenner under det gamle navner Zaventem. Charleroi fremmer lavprisflyselskap, som ligger 46 kilometer sør for byen. Ofte kalles denne flyplassen "Brussel Sør".

Offentlig transport

Brussel har tre metro tunnelbaner, noen få trikker og et omfattende bussnettverk. Metroen har 68 stasjoner. Linje 1A og 1B kjører fra øst til vest og linje 2 følger "small ring" (se Trafikk). Det finnes 14 trikklinjer, inkludert to som kalles Express-trikker. Mange trikker følger et stykke av undergrunnen nord-sør forbindelser mellom togstasjonene Brussel-Noord og Brussel-Zuid.

Brussel har syv togstasjoner. Brussels-Zuid er den viktigste internasjonale togstasjonen, hvor high-speed tog stopper ved Brussel-Centraal og Brussel-Noord. I tillegg finnes de mindre stasjonene Brussel-Kapellekerk og Brussel-Congres, som blir betjent av lokaltog. Brussel-Luxemburg og Brussel-Schuman er stasjoner som ligger nær NATO og EU. Derfra avgår tog til Namur og Luxemburg.

Trafikk og Parkering

Brussel har tre ringveier. Den minste går rundt Brussels sentrum og følger den gamle muren fra det 14. og 15. århundretallet. Den største ringveien er ikke en lukket ring: det er flere bulevarder omkring de 19 kommunene, som blir avbrutt i sør av en skog. I tillegg finnes Ring R0, en motorvei rundt hele byen med forbindelser i alle retninger.
Alt dette ser veldig bra ut, men ikke gjør feiltagelser: ringveiene og innkjøringsveiene er ofte svært travle. Å kjøre i Brussel kan i seg selv være forvirrende på grunn av minimalt bruk av veiskilt.

Å finne parkeringsplass i Brussel er vanskelig og omfattende. Parkeringshus er også relativt dyre. Mange som jobber i byen parkerer bilene sine i en av forstedene og fortsetter derfra med buss eller trikk.

Hoteller

På grunn av de internasjonale organisasjonene som ligger i Brussel har byen et stort antall hoteller, inkludert seksten femstjerners hoteller. Likevel er hotellene ofte fullbooket, fordi det er konstant tilstrømming av diplomater og utenlandske delegasjoner. Vi anbefaler sterkt å bestille hotell på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Brussel foreslår, vi Google og følgende kilder: 

Bilutleiesteder i Brussel

EasyTerra Bilutleie Brussel sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Belgia, men i en annen by enn Brussel, klikk deg frem til Bilutleie Belgia-siden, der du kan velge byen i Belgia der du vil leie en bil.