Bilutleie Zaragoza

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Zaragoza på dine vegne.

Reis trygt og enkelt med EasyTerra. Spar opptil 60 % på prisene fra alle de største leiebilselskapene i Zaragoza.

  • Gratis avbestilling
  • Beste pris-garanti
  • 8000+ hentesteder
Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Zaragoza

  1. Hjem
  2. Bilutleie Spania
  3. Bilutleie Zaragoza
EasyTerra Bilutleie Zaragoza er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Zaragoza

Innledning

Zaragoza er hovedstaden i den spanske provinsen med samme navn og en av landets eldste byer. Turister overser ofte byen, men dette er helt ufortjent. Zaragoza har et imponerende historisk sentrum, og det blir organisert mange kulturelle arrangementer hvert år.

Befolkning

Byen har over 700 000 innbyggere.

Beliggenhet

Zaragoza er ikke bare provinsens hovedstad, men også hovedstaden i den selvstendige regionen Aragon, et av de tidligere kongedømmene i Spania. Denne regionen ligger nordøst i landet, vest for Catalonia. Zaragoza ligger på elven Ebro. Omgivelsene er varierte: alt fra ørkenlignende områder (Los Monegros) til åser med tette skoger.

Økonomi

Universitet i Zaragoza er et av de eldste og mest fremstående universitetene i Spania. Teknologi spiller en viktig rolle i lokaløkonomien (sør for Zaragoza ligger Parque Technológico); det gjør også logistikk. Sistnevnte på grunn av byens sentrale beliggenhet mellom Madrid, Barcelona, Bilbao og Valencia. Byens flyplass er den fjerde største på den iberiske halvøy hva godstrafikk angår. Det finnes også en stor Opel-fabrikk, en fabrikk for husholdningsapparater og en fabrikk for togproduksjon. Det spanske flyvåpenet har en base i nærheten, og byen er hjem til militærskolen Academia General Militar.

Flyplasser

Zaragoza Lufthavn ligger 16 kilometer vest for sentrum. Utenom det spanske flyselskapet Iberia gjennomfører lavprisflyselskapet Ryanair mange flyreiser til Zaragoza. Flyplassen kan lett nås med leiebil fra byens ringvei. Veien til flyplassen er tydelig skiltet allerede fra sentrum.

Offentlig Transport

Byen har et omfattende nettverk av bybusser, administrert av Transportes Urbanos de Zaragoza (TUZSA). I helgene (fredager, lørdager og søndager) er det også nattbusser. Zaragoza utvikler en trikkenettverk. For øyeblikket finnes det én linje: nord-sør-linjen mellom Valdespartera og Parque Goya. Det forventes at to linjer skal opprettes i 2015 eller 2016: mellom Las Fuentes og Delicias, og mellom La Jota og Torrero. Zaragoza ligger på lyntoglinjen til transporttjenesten AVE. Den spanske hovedstaden Madrid kan nås på 1,5 timer med tog; til Barcelona tar det 15 minutter lenger.

Trafikk og Parkering

Zaragoza er en travel by, og i sentrum er det vanskelig å finne gratis parkeringsplasser i gaten. Det er ikke noe problem, da det er mange parkeringshus (for det meste underjordiske) i og rundt sentrum, der du trygt (og kjølig) kan parkere leiebilen din. Det er også utmerkede veiforbindelser til resten av Spania: Fra ringveien går det motorveier mot nord, øst, syd og vest.

Hoteller

Det er best å besøke Zaragoza om våren eller høsten, i alle fall hvis du vil unngå den varmeste tiden av året. I juni og juli blir det virkelig varmt i byen. Derimot er det i denne tiden at det virkelig blir underholdende i sentrum om kvelden og til langt på natt. August er heller ikke en god måned, da stordelen av lokalbefolkningen drar på ferie, og mer enn halvparten av barene, restaurantene og mange mindre hoteller holdes stengt. Zaragoza har et enormt utvalg av overnattingssteder, med innkvarteringer egnet for enhver lommebok spredt rundt i byen. På grunn av det store utvalget trenger du ikke å bestille rom på forhånd, med mindre du ønsker å bo på et bestemt hotell eller hvis du ønsker å besøke Zaragoza under El Pilar-festivalen (oktober).

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Zaragoza anbefaler vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Zaragoza

EasyTerra Bilutleie Zaragoza sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Hvis du er ute etter en leiebil i Spania, men i en annen by enn Zaragoza, klikk deg frem til Bilutleie Spania-siden, der du kan velge byen i Spania der du vil leie en bil.