• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Bulgaria

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Bulgaria på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Bulgaria

EasyTerra Bilutleie Bulgaria er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Bulgaria

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Bulgaria

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
Kabriolet
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i Bulgaria

Bilutleiesteder i Bulgaria

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Bulgaria

Lokal informasjon for Bulgaria

Bulgaria oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 7 hentesteder i Bulgaria. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Bulgaria er plassert i sørøst av Europa, på den Svarte Sjøen. Landet er del av Balkan region. Hva er mer, tar Balkan halvøy dets navn fra en fjellkjede i Bulgaria. Hovedstaden av landet er Sofia. Det har mer enn en millionbeboeres, som også betyr som det er landets største byen. Bulgaria har en befolkning av 7,3 millionbeboeres.

Besøkende av Bulgaria kan erfare dets historie i maleriske byer som Veliko Tarnovo og Plovdiv. Vakker klostre og kirker ha blitt bevart og avventer nye besøkende i deres naturlige omgivelser. I dette østlige Europeiske landet deilige viner er i forretning for de som elsker viner. I sommer stranden på den Svarte Sjø ønske velkommen som søker varme og avslapping. I vinter kan sport-elskende turister leve det opp på pistes på snøen dekket fjell.

Bulgaria er et land som kjemper å holde tritt med Vest Europa. Det er enda et land som kan bli undersøkt, før resten av Europa vil legge merke til den glimrende naturen og den rike historie av Bulgaria.

Historie

Tilnærmett seks tusen år FK Thracians bebodde regionen som nå er kalt Bulgaria. Thracians bebodde regionen som nå er kalt Bulgaria. De levde her i mange århundrene, men ble erobret av Makedonerne i 345 FK. Dette utenlandske herredømet varte i femti år. Derpå gikk Romerne inn i regionen i 72 FK. Det tok dem ett hundre år å forelegge Thracians. Goths, Vandaler og Huns gjorde også deres beste i de følgende århundrene å få tak av regionen. Ett eller annet sted i femte århundret ankom EK slavist i Bulgaria. Enda et to hundre år etter denne Bulgarias, også kjent som Proto Bulgarerne, fikk tak av regionen. De gikk inn i regionen fra Sentral Asia. Folket blandet med det Slaviske folket. Under veiledningen av Khan Asparuch det første Bulgarske Riket ble grunnlagt av dette folket i det sjuende århundre EK.

I løpet av året 865 Tsarer Boris som jeg prøvde å beholde hans rike sammen og å forene dets folk ved å omfavne Kristendom. Fra det øyeblikket på det Bulgarske Riket var Kristelig. Kirker og klostre ble grunnlagt.

Omkring året tusen som Byzantines hadde grepet kraft. I 1185 imidlertid, ble Byzantines kastet ut av landet og det Andre Bulgarske Riket ble grunnlagt. Riket overlevde til fjortende århundret. Da kom Ottomans og erobret den hele Balkans innenfor tretti år. Mange kirker og klostre ble stengt.

Bulgarsk nasjonalitet ble ikke tapt under regelen av Ottomans. En viktig nasjonalistisk gjenopplivning forekom i 1672. Den Bulgarske munk Paisii Hilendarski hadde skrevet bok og hadde reist over Bulgaria å lese hans historie av det Slaviske Bulgarske folket til det analfabetisme folket. Dette er hvordan den glemmer brannen av er Bulgarer blusset opp igjen blant folket.

Enda en person meget roset i Bulgaria er Vasil Levski. Dette nittende århundret revolusjonær reist til Romania, Beograd og mange andre steder å etablere revolusjonære celler mot Ottoman undertrykker. I 1873 ble han arrestert og ble hengt i Sofia. Det er derfor han har ikke levd å se dagen som Bulgaria gjenvant dets selv-myndighet innenfor Ottoman Riket. Tretti år sen, i 1908, ble Bulgaria et uavhengig kongerike.

Ottoman innflytelse måtte bli behandlet i løpet av den Første Balkan Krigen. Denne korte krigen var meget grusom. Eventuelt tapte Ottomans nesten deres helt Europeisk territorium. Den Andre Balkan Krigen fulgte den førsa straks. Bulgaria ble tvunget til å returnere regionene som det hadde erobret før til de omgiende landene. I løpet av sommeren av 1913 ble denne Andre Balkan Krigen sluttet.

I 1914 startet den Første Verden Krigen. Først ble denne krigen forstått å være en tredje Balkan krig. Da det ble klar som det var mer til det, ble gitt det dets aktuelt navn.

Etter det Andre Verden Krigen Bulgaria et havnet under det kommunistiske regimet av den Sovjetiske Republikken. Bulgaria var det mest velstående landet av den Østlige Sammenslutningen. I 1989 forlot landet dets kommunistisk epoke bak og ble en demokratisk stat.

Samfunn og kultur

Landet har mer enn sju millionbeboeres. Bemerkelsesverdig faller antallet Bulgarere. Tre-fjerdedeler av Bulgarerne lever i byer. Langt er mest folk etniske Bulgarere. Utenom dem lever en betydelig minoritet Tyrkere i Bulgaria. Det er også små grupper av Roma, Russere, Armeniere og Makedonere.

Offisielt ble Bulgaria et ateistland i løpet av den kommunistiske perioden. I dag nesten nitti prosent av Bulgarerne er Bulgarsk-Ortodoks. Omkring 250.000 Pomaks lever i Rhodope fjell. Den nøyaktige mengden av Pomak folk er ukjent. Opprinnelig var Pomaks Bulgarere som omdannet til Islam i sekstende århundret. Stort sett omkring tretten prosent av beboerne av Bulgaria er Muslim. I grunnen er disse troende sunni Muslims, skjønt med tiden Islamismen gjennomgikk slik mange innflytelser fra Kristendom at religiøst nå er angitt som Balkan Islam. I nittiårene av den forløpne århundret mange Pomaks forvandlet tilbake til Kristendom.

Folk i Bulgaria taler Bulgarer. Dette er et Slavisk språk som blir skrevet i Kyrillisk. Den Tyrkiske og Roma minoriteter bruker hovedsakelig deres egent språk. Eldre folk taler av og til Russer mens dette var deres andre språk. Noen Bulgarere vet litt Fransk eller Tysk. I turisten sektoren er det rimelig felles å vite noe Engelsk.

Politisk situasjon

Da 1990 Bulgaria er har et representant demokrati. Det Fyller på Minister er hode av den-kammeret-parlamentet. Valg for denne Nasjonale Råden (Norodno Sobranie) som består av 240 medlemmer, er holdt en gang alle fire år. Kommende valgene er planlagt for sommeren av 2009. Etter at alle fem år det er presidentvalg i Bulgaria. Folket velger deres President direkte. I 2006 Georgi Parvanov har begynt hans andre periode av kontoret. Han er den første demokratiske velgere Presidenten av Bulgaria. Presidenten og den Nasjonale Råden regjerer 28 provinser. Disse er inndelt inn i kommuner.

Da 1955 Bulgarisker er et medlem av Forenede Nasjonen. I 2004 forbandt landet NATO. I januar 2007 ble Bulgaria også del av den Europeiske Unionen.

Økonomi

Bulgaria er det fattigste landet av den Europeiske Unionen. Etter fallet brøt sammen av kommunismen den Bulgarske økonomien. Ikke desto mindre forbedrer økonomien den siste år. Etter Verdenkrig II Bulgaria ble industrialiser under innflytelsen av det kommunistiske regimet. Viktige industrisektorer i Bulgaria er blant andre maskin-bygger, metallarbeid og mat prosess. Opprinnelig var landbrukssektoren meget viktig. Et femte av alle arbeidere arbeider i landbruk. Korn, coleseed og tobakk er noen av avlingene som blir dyrket på landbruksjordene. Vingårder er også funnet jo landet. Produksjon av vin og tradisjonell brandy er viktig for den Bulgarske økonomien. Bulgaria har privatiser dets økonomi etter sammenbruddet av kommunismen. Til i dag imidlertid, Bulgarias hovedledning som handler partnere er tidligere Sovjetiske stater.

I Bulgaria stille folk betaler med Lev. Hensikten er å introdusere Euro i 2011.

Geografi og klima

På veikryssene av Europa og Asia ligger de nesten 111 tusen kvadratene kilometerne store Bulgaria. Bulgaria er hjertet av Balkan Halvøya. I øst grenser den Svarte Sjø landet. I den sydlige løgn Hellas og Tyrkia, porten til Asia. Serbia og Makedonia markere landet i vest. Til slutt strømmer Danube som en naturlig grense langs nord siden av Bulgaria. På den andre siden av elven ligger Romania. Fra øst til vest strekker Balkan fjellkjede. Bulgarere ga disse fjellene et forskjellig navn. De kaller det Stara Planina "Gammel Fjell". Enda en fjellkjede i Bulgaria er Rhodopes. Hoveddelen av disse fjellene løgnene i Bulgaria, ligger resten av det i Hellas. Den høyeste toppen er Goljam Perelik. Det er 2191 målere høy. Mellom fjellene er klipper med huler og naturlig fjærer. Fjellinnsjøer og reservoarer kan smelle opp omkring hjørnet av klippene. I vest er de høyeste fjellene av landet. De heter Rila fjell. Denne Nasjonale Parken er plassert omtrent hundre kilometer sør av Sofia. Det byr beskyttelse til forskjellige sorter av flora og fauna og verner også Rila kloster. Dette ortodokse klosteret daterer fra året 946 og er seg del av Verdenen Arven Listen av UNESCO. Til Bulgarere symboliserer det seieren over Tyrkerne.

Bulgarias kystledning har vakker flekker å bade i sola og sjøen i sommer. Den mest viktige havnebyer Varna. Anube Maritsa og Strimon er viktige elver som strømmer gjennom Bulgaria.

Bulgaria har et Midt Europeisk kontinentalt klima. Denne muligheten som sommeren er varm og vintrene kulde. Juli og august er de varmeste månedene av året. I vinter er det snøfall spesielt i fjellene. Den våteste perioden kjører fra April til juni. Den Svarte Sjøen har dets egen innflytelse i øst av Bulgaria ; temperaturene er mer modererte her. På grunn av Rhodope fjell som det modererer Middelhavet klima ikke har noen innflytelse.

Trafikk og infrastruktur

Bulgaria blir betraktet å være arterien mellom Asia, Europa og Midtøsten. Imidlertid er forholdet av veiene meget fattig. Innenfor oppbygningene områdene førerne kan kjøre så fort som 50 km/h. Utenfor dette området er maksimumet farten nitti km/h. På motorveier kan en kjøre 120 km/h. Motorsyklister blir tillatt å kjøre henholdsvis femti, åtti og ett hundre km/h. Mange motorveier er stille under bygging. Fordi avgift må bli betalt for de Bulgarske veiene, er det best å kjøpe et blått eller grønt emblem. Sted-navn og skilt er alt i Kyrillisk.

Linje er meget punktlig skjønt ikke meget behagelig. Det er tre typer linjer : ekspressen (uttrykk), barz (fort) og patnicheski (langsom). Det er også en først og andre klasse.

Busser drar mellom alle store byer. Landsbyer er også koplet til hverandre og til byene ved busser. Bortsett fra myndigheten utga bussselskap, er det også privat selskaper. Disse har mer behagelige busser. Utenom dette kan bli bestilt seter på forhånd. Den jevne fortere minibuses driven over mindre avstander og kan bli anbefalt. I større byer er det busser, trikker og traller.

Fra Bulgaria er det ikke mye trafikken over sjø dra til tilgrensende land. I løpet av sommeren luksuriøse båter seiler fra Varna til Istanbul i Tyrkia, Odessa, Sevastopol og Yalta i Ukraina og Sochi i Russland.

Det er fem internasjonale flyplasser i Bulgaria. Disse er plassert nær byene Sofia, Varna, Burgas, Plovdiv og Gorna Oryahovitsa. Det er også mulig å fly fra Sofia Lufthavn to Varna Lufthavn og tilbake, eller mellom Sofia og Burgas Lufthavn.

Mat og drikke

I tradisjonelle kroer, kalt mehana går en inn i en autentisk atmosfære, akkompagnerte ofte med servitører og serveringsdame i tradisjonell klærne. Anbefalte entrées er for eksempel topcheta suppe, en fløtesuppe med kjøttboller, tarator, en kald salat laget av agurk, yoghurt og valnøtter, eller shopska, en salat av agurken, tomater, ost og løk. Populære hovedkurser er kebab, kufte, og musaka. De første to skålene er meget hverandre liknende. Begge er laget av grillet krydrett finhakt kjøtt. Det er hovedsakelig formen som avviker. Musaka er en tradisjonell skål som består av lag poteter og finhakket kjøtt. Til slutt har det Bulgarske kjøkkenet enda en to skåler som er verd å smaking. Kavarma er laget av kjøtt og grønnsaker stewed i keramikk. Plakiya er en skål laget av fisk og ris.

For kvalitetsvin på serveringssted kom du til den riktige adressen i Bulgaria. Det er fem vin regioner på landet. Vindyrkere avkastning som er hvit i tillegg til røde viner. Fra sør er de mest deilige røde vinene. Bortsett fra fjellene regionene er det vingårder overalt i Bulgaria. Bulgarske øl er også verd å smaking. Det er flere nasjonal øl. Provinsbryggerier brygger utmerkete øl som ofte smaker selv bedrer.

Tidssone

Bulgarsk tid er lik GMT/UTC +2. I sommer er enda en time tilføyd.

Bolig

Hoteller i Bulgaria har et klassifikasjonssystem av en til fem stjerner. På den Svarte Sjøen mange av hotellene er stengt i løpet av vinter. I skien tyr det er den andre måten rundt; hoteller åpner deres dører i vinter.

Hostel er ikke lett funnet i Bulgaria. De er til stede, men det er ikke noen koordinerende organisasjon som representerer dem eller lage dem lett tilgjengelig. På topp av dette er orientert de mot Bulgarere seg. Turister er derfor mer eller mindre tvungne å lære Bulgarer, eller å finne leskur ett eller annet sted ellers.

Det er ikke mange ligger i teltsteder i Bulgaria. Dessuten kan finne en liten trøst og luksus der. Det ligger i teltsteder også ikke alltid er plassert på vakker flekker. Mellom november og April de fleste av dem er stengt. På den Svarte Sjøen er noen åpnet fra juni til september.

Fjellhytter er åpnet i løpet av sommer. De stenger til ski tilflukter er også åpen i løpet av vinter måneder. Det er ikke noen behov å bestille et sted.

Noen private personer byr rom også. Rom er for det meste ren og behagelig. Hygieniske anlegg er vanligvis delt.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Bulgaria, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Bulgarian lev
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Bulgarian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Alamo
 • Top Rent-a-Car
 • Europcar
 • Budget
 • Enterprise
 • First Car
 • Autounion Car Rental
 • Thrifty
 • Hertz
 • Sixt
 • Green Rent a car
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • Goldcar
 • NÜ Car Rentals
 • addCarRental
 • CarRent.bg
 • InterRent
 • SurPrice car rentals
 • Mex Rent a Car
 • Localiza Car Rentals
 • National Car Rental
 • Unidas
 • Your Rent
 • Abbycar
 • Movida
 • Goldcar Key'n Go
 • Avis
 1. Hjem
 2. Bilutleie Bulgaria