• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie Romania

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Romania på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Globalt salg pågår nå!
Få rabatter på opptil 20% fra ulike utleiefirmaer - Gyldig og med 4. juni 2024
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Romania

EasyTerra Bilutleie Romania er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i Romania

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i Romania

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Stasjonsvogn
Passasjervan
SUV

Når bestille en leiebil i Romania

Bilutleiesteder i Romania

EasyTerra Bilutleie sammenligner bilutleieprisene på destinasjonene under

Bilutleie Romania

Lokal informasjon for Romania

Romania oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 37 hentesteder i Romania. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

Romania er en av det mest uberørt, landlig og autentisk land av Europa. Det er mer enn landet av Opptelling Dracula, eller en av de tidligere kommunistiske statene. Romania har kuperte landskaper med enger og skoger som strømmer inn i de ru toppene av Carpathians. I Moldavia kan en finne Ortodokse klostre og middelaldersk borger. Dette er landet hvor Danube vinder inn i den Svartehavet.

Hovedstaden Bukarest er landets største metropolen. Over to millionfolks lever her. I løpet av den Andre Verden Krigen og et jordskjelv i 1977 ble byen vesentlig skadet. Takk til den forbedret økonomiske situasjonen siden det år 2000, blir byen modernisert og gamle deler av byen blir restaurert gjenopprette. Bukarest har mye å by med det restaurerende monumenter, de moteriktige butikkene og en bustling natt liv.

Historie

Historien av området som nå til dags bærer navne Romania, drar tilbake til en tidsårhundrer før den felles epoken. Thrakiske tropper, bedre kjent som Dacians, hadde fastsatt i eldgammel Romania. "Dacia" er derfor et gammelt navn for Romania. I løpet av andre århundret prøvde f.Kr Dacianer glødende å beholde Romerne utenfor riket. De grunnla et Dacian rike, som ville ikke holde ut lengre enn to århundrer. Eventuelt fikk Konge Decebalus den verst av det. Dacian kultur blandet da med den Romerske kulturen. Språket av kommunikasjonen ble Latin.

I løpet av det fjerde og femte århundret migrerte Goths, Huns og Bulgarerne inn i Dacia. Fra tiende århundret fremadskridende startet Madjarer (Ungarsk) å utvide deres rike mot Dacia. To århundrer senere, hel Transylvania kom under Madjarer regel.

I det fjortende og femtende århundret prøvde Ottomans å overfalle regionen. En av de legendariske figurene som lekte en rolle i kampen å beholde Tyrkerne borte, var Vlad Tepes (Spearer). Hans økenavn ble gitt til ham på grunn av de brutale straffene som han lot hans emner lider. Den mest strenge straffen var å ha en skåk blir stukket gjennom ryggraden, som ingen fatal nerve berørd ble av. På denne måten ville den ulykkelige sufflerer være i agoni i to dager før han ville dø. Nå til dags Vlad Tepes bedre kjent mens er Brams Stokers kilde av inspirasjon for hans oppdiktet karakter: Greve Dracula.

I sekstende århundret overfalte Tyrkerne det Ungarske riket. Dette antydde også at Transilvania ble del av Ottoman rike. Regionene Wallachia og Moldavia delte den samme skjebnen. Tyrkerne regjerte over Moldavia og Wallachia til godt inn i nittende århundret. Krimkrigen, som varte fra 1853 til 1856, styrket nasjonalismen i Romania. I 1877 Romania ble erklært en uavhengig stat. Epoken av Ottoman regel var over.

I løpet Første verdenskrig Romania dele sider med Storbritannia, Frankrike og Russland. Romania tilsiktet å ta Transilvania tilbake fra Østerrike-Ungarn fordi tilnærmet seksti prosent av områdets beboerne var av rumensk nedstigning. Når Østerrike-Ungarn ble beseiret i 1918, oppnådde Romania dets formål. Imidlertid ville gjøre om den følgende verden krigen denne erobringen. Russland besatte del av Romania og Transilvania ble gitt til Ungarn. Sør region Dobruja ble del av Bulgaria. Rumensk generell Ion Antonescu tilrettela da avskjeden av Konge Carol II av Romania. Antonescu grunnla da et diktatorisk diett. Konsekvensene var katastrofale da han delte sider med Hitler i 1941. Fire hundre tusen rumensk Jøder og tretti seks tusen sigøynere ble sendt til Auschwitz og annen ligger i telt, hvor ble de myrdet.

I august 1944 laget Romania et plutselig vender. Det falt Nazi Tyskland og valgte siden av Ally krefter. Over 53.000 Tysk ble pågrepet. Dette trekket sparte uavhengigheten av Romania og forkortet krigen.

Etter krigen Transilvania ble returnert til Romania. Monarkiet ble avskaffet og rumensk Folks ble erklært. Den kommunistiske Gheorghe Gheorghiu-Dej grep kraft. I 1958 slår de Sovjetiske troppene en hurtig tilbaketrekning og den kommunistiske Romania forfulgte en uavhengig utenrikspolitikk fra 1960. I 1965 kom den beryktete Ceausescu å drive og administrerte landet i hans kaotisk og destruktiv måte. I 1974 ble presidentembetet skapt for ham. Han plasserte hans sønn, hans kone og tre av hans bror på høye posisjoner og ødslet enorm mengder av pengene på bisarre prosjekter. Bortsett fra den 'Golden Age' i løpet av de sene sekstiårene og tidlig syttiår Romanias økonomi forverret seg uhyggelig. I 1989 gjørde rumensk folkopprør mot dets diktator. Ceausescu og hans kone måtte flykte i et helikopter eventuelt. De ble fanget imidlertid, fengslet og utført.

Romania ble grunnlagt i 1990 og tiltak ble tatt å installere en fri markedøkonomi. Da 2004 Romania er et medlem av NATO og det forbandt den Europeiske Union i 2007.

Samfunn og kultur

Over femti prosent av rumensk lever i byen. Rumensk befolkning er rimelig homogen. Nesten nitti prosent av befolkningen er rumensk. Den andre ti prosenten er hvert Ungarer, Roma, Tysk, Ukrainer. En liten gruppe består av andre nasjonaliteter. Verdenens største befolkningen av Roma liv i Romania. Romanian befolkning betrakter dette å være et blandet velsigne.

Fra et religiøst synspunkt Romania har en deling liknende. Majoriteten er Romanian Ortodoks. Den andre ti prosenten er rumensk Katolikk, Protestant og Gresk Ortodoks. Mindre enn en prosent av befolkningen er Jødisk eller Muslim.

Romanian befolkning kan bli beskrevet som stolt, sta og gjestfri. Deres historisk og kulturell bakgrunn er en kilde av patriotismen. Romanians er også meget stolt av landets naturskjønne skjønnheten. I kombinasjon med deres gjestfri natur dette åpner muligheter for turister å møte Romanian kultur på kloss hold.

Politisk situasjon

Romania har et konstitusjonelt demokrati. Parlamentet består av et Hus av Varamenn og et Senat. Presidenten er hodet av staten. Han eller hun blir valgt av folket. Skapet og det fyller på minister, som blir utnevnt av Presidenten, må bli akseptert av parlamentet. Da 2004 Traian Basescu er President av Romania. Hans term slutter i 2009, alle fem år det er presidentvalg.

Økonomi

Økonomi i Romania vokser fort. Landet blir også det viset til som en 'tiger økonomi'.

Havneby Constanta meget viktig til Romansk økonomi. Seksti prosent av utenrikshandelen er fremkalt her.

Turisme er en hovedkilde av inntekten på kysten av den Svarte Sjøen. Bukarest og Transilvania tiltrekker mange turister også. Annen viktig sektorer er for eksempel å produsering av motorene, produksjon av klær og elektronikk.

Valutaen i Romania er Leu. Ved 2011 eller 2012 som rumensk også blir antatt å bytte deres Leu for Euro.

Geografi og klima

237,500 Kvadrater kilometere stor og uberørt ved masseturisme ; den Østlige Europeer Romania kan enda bli oppdaget. Carpathians i nord løpet slutten i Sentral Romania. Den høyeste toppen er 2544 målere og bærer navne Moldoveanu. Coniferous og deciduous skoger er tallrike her. Tilnærmet en tredje av landet blir tatt opp av Carpathians. Nord av Moldoveanu, som blir omgitt av mountaintops, ligger Transilvansk slette, et kupert platå. Dette landskapet fortsetter i resten av Romania, som er delt inn i regionene Wallachia og Moldavia. Frukthager og vingårder er alterneredd med kornfelt og felt med forskjellige typer av grønnsakene. I sør den lange veien som Danube har tatt, slutter i sjøen. Dette er det største deltaet av Europa. Viktige sjø havner på Danube er Tulcea og Braila. Danube er Romanias eneste elv ikke. Andre elver er for eksempel Proet og Olt. 

På grunn av å smelte snø og hard regn, er det snøskred i fjellene hver fjær. Et ytterligere problem er flomene som forekommer nå og da. Hver nå og da Romania må klare med jordskjelv. Det før nevnt jordskjelv av 1977 er et ekstremt eksempel på dette.

Romanias kontinental klima forårsaker vintrene til å være kulde og sommeren varm. Tåke kan også sette inn i løpet av vinter. Mellom desember og April faller der vanligvis mye snøer. I kombinasjon med fjellene lager Romania et godt skiing område. Sinaia, Predeal og Poiana Brasov er velkjente skitilflukter. På den annen side i løpet av den varme og solblanke sommeren sesongen plasserer den turist Neptun og Mamaia på den Svartehavs er flokket seg.

Trafikk og infrastruktur

Veiene i Romania er ikke godt vedlikeholdt. Førere burde bli forberedt for veier som blir dekket med huller og huller. Merket har ofte forsvint og det er liten belysning. I dette øyeblikk er det to riksveier. Mellom Bukarest og Ploiesti nord av hovedstaden, er det en 114 kilometere lange riksvei. Den andre riksveien kjører fra Bukarest til Fetesti i øst. Denne riksveien er 116 kilometer lang. Ingen avgift er levied for Rumensk veier. Det er to unntak til dette : å krysse broene over Danube på Cernavoda og Vadu Oii avgift må bli betalt. En må kjøpe et emblem imidlertid å kjøre på riksveier. Disse er til salgs på bensinstasjoner.

Innenfor oppbygningene områdene kjøretøyene kan kjøre seksti km/t. Utenfor disse områdene er maksimumet farten åtti km/t. Farten begrenser for motorsyklister er henholdsvis førti og femti km/t.

Rumensk skinneveinettverk er meget god og billig. Linje har en først og andre klasse. Utenom dette er det fire typer linjer: personal, inter-city, akselerere og rask. De siste to typene er betydelig fortere. Det er ønskelig å kjøpe din billetter i avanserer.

Busser er mindre pålitelig og behagelig enn linje. De er ofte pakket inn. På grunn av de kjempestore folkemengdene som reiser med buss, det blir anbefalt å kjøpe billetter i avanserer. Lokal busser, trikker og traller på den annen side, er meget bekvem. De drar vanligvis fra fem er. til elleve pm.

Mellom Tulcea og Sulina på Svartehavs drar en ferje. I løpet av sommermåneder seiler passasjerbåter også mellom Tulcea og Crisan.

Bukarest Internasjonale Lufthavn ligger litt over femten kilometere over Rumensk hovedstad. Fra her, kan fly en til andre land og utenlandsk byer. Bukarest har en andre flyplass kalle Baneasa Lufthavn. Reisende kan fly fra her til interne destinasjoner. Flygning fra Bukarest til Constanta er hovedsakelig berammet i juli og august. Mange andre steder, slik som Cluj Napoca Lufthavn og Timisoara Lufthavn,kan bli nådd gjennom året. Disse flyplassene er plassert nær stedene av det samme navnet.

Mat og drikke

Rumanske kjøkken er et haute kjøkken ikke nøyaktig. Dette er ikke å si at det er umulig å ha en hyggelig middag i Romania. Tre forskjellige typer av suppen er populær. Ciorba de perisoare er laget av kjøttdeig og grønnsaker. Ciorba de burta er en suppe med svart pudding. Og det er alltid ciorba de leguma å nyte. Dette er en tradisjonell grønnsaksuppe. Typisk Rumanesk skåler har alltid kjøtt i dem. Forskjellige typer stews er laget med forskjellige typer av kjøtt og grillet kjøttkaker.

Det kan være vanskelig å finne en anledning å smake ekte tradisjonell mat. Skålene er meget smakfulle slik finne dem er verd vanskelighetene. Ardei umpluti er for eksempel, deilig proppet søte peppere. Sarmale er en skål liknende. For dene klatreplantene bladene eller bladene av salaten er proppet med ris og kjøtt.

Før de starter deres middager, drikker et glass av Tuica, en sterk brandy laget av prunes. På middag kan en nyte en deilig Rumanske vin. Vindyrking regionene er plassert gjennom landet. De produserer forskjellige typer av kvalitetsviner. Berømte regioner er Transilvansk slette for eksempel og Moldavia. Noensinne da den Romerske periode druene blir dyrket for vin lage. I løpet av den kommunistiske epoken har lidd vinikulturene sektoren enormt. Grunn denne grunden er Romania enda ukjent mens en vin produsere land. Snart er det mye oppmerksomheten og bekymring for produksjon av vinen igjen. De som elsker vin sikkert kan prøve et glass av rød eller hvit vin i Romania.

Tidssone

Romansk tid er GMT/UTC +2. På slutten av Marsjerer klokken er vendt frem en time. På slutten av oktober er det satt tilbake igjen. Det er en time forskjell i tide mellom Romania og de grensende land Ungarn, Montenegro og Serbia.

Bolig

Hoteller i Romania blir klassifisert av det godt kjente stjernen systemet. Selv romene med en eller selv uten noen stjerner er vanligvis ren, men beskjeden. Ofte må de hygieniske anleggene bli delt med de andre gjestene. Rumensk av hotellene med to eller mer stjerner er ofte utstyrt med et privat bad. Frokost er vanligvis inkludert.

I nylige år mer og mer internater ble grunnlagt. De er spredd omkring landet og har deres egen forening.

Det er mange ligger i teltsteder i Romania. De fleste av dem er åpne fra mai til september. Ikke alt det ligger i teltsteder har hygienisk anlegg. Noen av det ligger i teltsteder også byr muligheten av å leie en hytte. Disse heter popas truistic.

Det er et vidt nettverk av hyttene i fjellene. I mange av dem er det ikke bare en anledning å sove, men også å spise. Det er ikke noen behov å bestille en seng.

På ankomst blir nærmet mange turister av folk som byr rom. Bed & Breakfast er også meget populær på landet. Rumensk har deres egent ord for dette : pensiune. Klassifikasjonen av Sengen & Frokost blir ikke gjort av stjerner, men ved tusenfryder. Minimumet mengden av tusen frydene er en. De beste stedene får tre tusenfryder. Mer informasjon om plasseringen og anleggene av Bed & Breakfast kan bli funnet i turistene tavlene.

Eksterne kilder

For mer informasjon om Romania, vi Google og følgende kilder:

 • Wikipedia, Romania
 • RoNTO, det offisielle side av den nasjonale Romansk skranke for reisender og turister

Praktisk informasjon

 • Valuta
  Romanian leu
 • Kjøreretning
  Høyre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  90 km/h
 • Språk
  Romanian
 • Populær bilklasse
  Økonomi

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • addCarRental
 • Alamo
 • Enterprise
 • Avis
 • Budget
 • Thrifty
 • Autounion Car Rental
 • Europcar
 • wheego
 • Carwiz rent a car
 • Payless Car Rental
 • Green Motion
 • Flexicar
 • OK Mobility
 • Hertz
 • FireFly Car Rental
 • Sixt
 • Klass Wagen
 • InterRent
 • SurPrice car rentals
 • PriceCarz
 • Autonom
 • Premium Rent a Car
 • OtoQ
 • Global Rent a Car
 • Autovia
 • Goldcar Key'n Go
 • ACE Rent A Car
 • National Car Rental
 • Abbycar
 • Ecovia Rent
 • United rent a car
 • Keddy By Europcar
 • Drive On Holidays
 • NÜ Car Rentals
 1. Hjem
 2. Bilutleie Romania