Bilutleie Toronto

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Toronto på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Hvorfor bestille gjennom oss?
  • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
  • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
  • 8000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Toronto

  1. Hjem
  2. Bilutleie Canada
  3. Toronto
EasyTerra Bilutleie Toronto er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Toronto

Bilutleie Toronto
Bilutleie Toronto

Innledning

Toronto er den største byen i Canada, men er ikke hovedstaden (det er Ottawa). Det er provinshovedstaden i provinsen Ontario. Toronto er en elskverdig by og, som Vancouver i vestlige Canada, er den betraktet som det beste stedet å bo. Byen er Canada økonomiske og kulturelle senter. I tillegg er det en glimrende utgangspunkt for å besøke Niagara fossefallene, det er en times kjøring derfra. Også områdene nær Toronto består av imponerende natur.

Befolkning

Offisielt har Toronto fem millioner innbyggere. Grunnen til dette er at noen nærliggende byer smeltet sammen med Toronto i 1976. I selve Toronto er innbyggertaller omtrent halvparten av de fem millionene. Toronto er en meget multikulturell by: nesten halvparten av befolkningen er innvandrere fra alle deler av verden, blant annet fra Storbritannia, Irland, India, Øst-Europa, Kina og Syd Europa.

Beliggenhet

Byen ligger sør-øst i Canada, ved Ontario sjøen i De Store Sjøer området i Nord Amerika. Grensen til USA brytes nemlig tvers gjennom Ontario sjøen. Den amerikanske byen Detroit ligger 915 kilometer fra Toronto, mens den kanadiske byen Montreal ligger 546 kilometer nord-øst.

Økonomi

Toronto er et kommersiell, logistikk, finans og industri senter. Dette er på grunn av, blant annet, at det er rikt på råvarer i provinsen Ontario, som blir forhandlet enten i rå, ubehandlet tilstand eller behandlet på stedet.

Flyplasser

Vest for byen ligger den viktigst flyplassen: Toronto Pearson Internasjonale Lufthavn. Det er den travleste flyplassen i Canada, med direkteflyginger til alle kontinentene. Det er planer om å også gjøre Pickering Lufthavn, øst i Toronto, til en internasjonal lufthavn. Imidlertid vil det ta år før det blir tatt endelig beslutning om dette.
Midt i byen i havnen ligger Toronto Island Lufthavn, som brukes hovedsakelig til forretningsreiser, og det er direkteflyginger til, blant annet, Montreal og New York.

Offentlig transport

Toronto har et utmerket offentlig transportnettverk, som består av t-bane, trikk og busslinjer. Selv om det bare er tre t-banelinjer, tilsammen dekker de et nettverk på over 60 kilometers. Bus- og trikklinjene stopper ved en eller flere t-banestasjoner. En takst gjelder for for all offentlig transport, likegyldig hvilken avstand du skal reise.

De såkalte VIA togene opprettholder forbindelse med Niagara Fossefallene, Ottawa og Montreal og flere mindre steder. Togene i Ontario Northland og Amtrak stopper også ved Union Station.

Trafikk og Parkering

Tvers igjennom byen fra vest til øst går Motorveien 401. Det er den største og travleste motorveien i Nord-Amerika. På det punktet den forbindes med Motorvei 400, er den 22(!) kjørefiler bred.
Veiene i byen følger et regelmessig mønster: enten fra øst til veste eller fra nord til sør. Generelt sett er de brede, derfor å kjøre i Toronto burde ikke være vanskelig, selv om det ofte er trafikkstans.

Toronto oppmuntrer til bruk av sykkel. I sentrum er det flere avdelte sykkelstier, for å motivere folk i Toronto til å sette bilen igjen hjemme når de pendler.

Hoteller

Som det økonomiske, kulturelle og sosiale senter i Canada har Toronto mange hoteller: fra ungdomsherberger og bed & breakfasts til 5 stjerners hoteller. Hotellrom i denne populære byen må bestilles på forhånd, noe som vi anbefaler deg å gjøre, for å unngå å ikke få overnatte på hotellet om du ønsker.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Toronto, vi Google, og følgende kilder: