Bilutleie Antwerpen

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i Antwerpen på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie Antwerpen

  1. Hjem
  2. Bilutleie Belgia
  3. Antwerpen

EasyTerra Bilutleie Antwerpen er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Lokal informasjon for Antwerpen

Bilutleie Antwerpen
Bilutleie Antwerpen

Innledning

Antwerpen er den andre byen i Belgia og har en lang og rik historie. I dens vakre sentrum finnes historiske bygninger fra flere tidsepoker. Byen har også mange interessante museer og kunstgallerier. Det er et stort antall (ofte veldig eksklusive) butikker, og Antwerpens nattliv er berømt over Belgias grenser, og derfor er mange Belgiere og utlendinger (spesielt Nederlandske) elsker å tilbringe en eller flere dager  i denne avslappede byen.

Befolkning

Byen har en halv million innbyggere, enda provinsen Antwerpen har over en million innbyggere. Folket fra Antwerpen kalles for 'sinjoren', men kun hvis deres forfedre også var fra Antwerpen. Ordet 'sinjoor' dateres tilbake til den Spanske Inkvisisjonen, og stammer fra det Spanske ordet señor.

Beliggenhet

Antwerpen ligger nord i Belgia, ikke langt fra den Nederlandske grensen. Byen ble bygget på høyre siden av elven Schelde, som er forbundet med Nordsjøen via Westerschelde (i Nederland). Byens beliggenhet er 47 kilometer nord for Brussel. Amsterdam ligger 159 kilometer fra Antwerpen, Brugge på 104 kilometer, den Tyske byen Aachen på 140 kilometer og Paris på 347 kilometer.

Økonomi

Antwerpen er et viktig økonomisk senter, ikke minst på grunn av havnen. Den er Europas tredje største (etter Rotterdam og Hamburg). Som Rotterdam har Antwerpen havnen en stor petrokjemisk industri. I tillegg er byen verdens største senter for bearbeiding og handel av diamanter. I det siste år har Antwerpen også utviklet seg til en fashion-by/moteby.
Turisme spiller også en viktig rolle. Antwerpen er regnet som en "trendy" by: en by som har en veldig moderne stil kontra et historisk utseende. Antwerpen er besøkt av nærmere en million (dag) turister.

Flyplasser

Den lille flyplassen i Antwerp-Deurne ligger 7 kilometer fra byens sentrum, men blir brukt kun av noen få frakter. Hver dag er det flygninger til og fra London, men bortsett fra det blir flyplassen hovedsakelig brukt av privat og business luftfartøy. Flyplassen i Brussel ligger mindre enn 50 kilometer ifra, og det er en bussforbindelse hver time mellom denne flyplassen og Antwerpen.

Offentlig transport

Byen har et omfattende nettverk av sporvogn og busslinjer, som blir drevet av "De Lijn". Sporvognene ferdes noen ganger undergrunn. For øyeblikket arbeides det med å ekspandere det offentlige transportnettverket. Billetter kan man få kjøpt på aviskiosker og supermarkeder, 20% billigere enn når du kjøper av sjåføren.

Det internasjonale toget mellom Amsterdam og Paris (Thalys) stopper ved Antwerpen Sentral jernbanestasjon. Internasjonale speed-busser fra Eurolines og Ecolines har også Antwerpen som deres destinasjon eller stopp.

Trafikk og Parkering

Det er lett å nå Antwerpen via ringveien rundt byen. Circular Road har forbindelser til de viktigste motorveiene. Under morgen og kvelds rushtiden er det ofte lange trafikkøer.

I sentrum av Antwerpen er mange gater og felt bilfrie. I tillegg er det mange enveis gater. Bymyndighetene prøver også å begrense biltrafikk i sentrum og parkering i gatene. Dette er ikke noe problem fordi i byens sentrum finnes mange parkeringshus. Parker bilen din i et av parkeringshusene, og fortsett til fots eller med offentlig transport.

Hoteller

I Antwerpen har du valgmuligheter i et stort antall hoteller. Det finnes ungdomsherberger, men også et antall luksushoteller. Det finnes ett 5 stjernes hotell. Antwerpen er ikke bare en populær ferie destinasjon, det er også et økonomi og kultur senter hvor det blir organisert mange utstillinger og konferanser. Vi anbefaler å bestille hotell på forhånd.

Eksterne Kilder

For mer informasjon om Antwerpen, vi Google og følgende kilder:

Bilutleiesteder i Antwerpen

EasyTerra Bilutleie Antwerpen sammenligner priser fra bilutleiefirmaer på følgende steder:

Jernbanestasjoner

Hvis du er ute etter en leiebil i Belgia, men i en annen by enn Antwerpen, klikk deg frem til Bilutleie Belgia-siden, der du kan velge byen i Belgia der du vil leie en bil.