• Kundebedømmelser 8.4 / 10
 • Nettbasert bilutleie siden 2005

Bilutleie New Zealand

Spar tid og penger. Vi sammenligner tilbud fra bilutleiefirmaer i New Zealand på dine vegne.

Legg inn by- eller flyplasskode
- dager
Hvorfor bestille gjennom oss?
 • Gratis avbestilling Opptil 48 timer før planlagt tid for henting
 • Beste pris-garanti Har du funnet en bedre pris? Fortell oss om det, så gir vi deg et bedre tilbud
 • 500 000 bestillinger allerede Mer enn en halv million mennesker har gått foran deg 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
 • 24000+ hentesteder Steder rundt om i hele verden
Vi sammenligner alle velkjente leverandører

Bilutleie New Zealand

EasyTerra Bilutleie New Zealand er et uavhengig nettsted som sammenligner leiepriser. Systemet vårt sammenligner priser fra velkjente bilutleiefirmaer så du som en kunde kan bestille leiebilen din gjennom oss til en konkurransedyktig pris.

Bilutleie tilbud i New Zealand

Enten du nå er på jakt etter en liten leiebil eller en stasjonsvogn for hele familien. Vi har alltid en passende bil til den laveste prisen. Her ser du noen eksempler fra tilbudet vårt i New Zealand

Biltype
Mini
Økonomi
Kompakt
Mellomstor
Standard
Full størrelse
Luksus
Passasjervan
SUV
Elektrisk

Når bestille en leiebil i New Zealand

Bilutleie New Zealand

Lokal informasjon for New Zealand

New Zealand oppdager du best med en leiebil. EasyTerra Bilutleie har mer enn 101 hentesteder i New Zealand. Dermed er det alltid et hentested i nærheten av destinasjonen din.

Innledning

New Zealand i det mest isolerte landet i verdenen og ligger i det sydvestlige Stillehavet. Landet er visst for dets vakkert og strukket ut landskaper. Det er klar blå innsjøer, fjell med isbre, grønn skoger, vulkaner og geysirer, slamdamer, fossefall og vakker strander. Naturen gir anledninger for alle å slappe av og å av spole. Folk som trenger mer spenning og eventyr også vil nyte New Zealand. En kan dra rafting, klatre fjell, sykling, rappelering og mange til. Beboerne av landet er vennlig og gjestfri.

Historie

Historisk, New Zealand som det yngste landet i verdenen. Første beboerne fastsatte siden her bare et tusen år. Maoris er betraktet som første beboerne av landet. Men det er en formodning at landet allerede ble bebodd av andre, men dette ble aldri bevist. Gir til historier, de oppdaget landet etter forlate deres innfødt øy Hawaiki (Polynesia) på leting etter nytt land.

Maoris levde av å fiske og å jaging. I tiden av Maoris hadde New Zealand navne "Aotearoa". Gir til legende landet ble gitt navnet ved navigatøren Kupe da han først ankom og så skyene ovenfor. "Aotearoa" mulighet Land av de store hvite skyene.

New Zealand ble offisielt oppdaget av Dutchman Abel Tasman. Han forlot i 1642 ved skip, på leting etter det Sydlige Landet, som vi nå vet som Australia. Det var en tildeling fra det Hollandske Østlige India Selskapet (VOC). I stedet for Australia fant Tasman en ukjent øy. Denne øya er nå kalt Tasmania. Tasman seilte ytterligere øst, og fant den vestlige kysten av aktuell dag New Zealand. Han prøvde å dokke i nord av landet, men ble fortrengt av fiendtlig Maoris. Etter Maoris har slått noe i hjel av hans menn, forlot Tasman landet uten å ha vært på land.

I 1769 Lager det Britiske oppdagelsesreisende Syltetøyet mat lyktes i å tråing opp på landet og lager kontakt med Maoris. Kokk krevde området som en Engelsk koloni. Mange skip som blir seilt fra Europa å handle i New Zealand. En uenighet mellom de originale beboerne og nykommerne oppsto. I 1840 ble Traktaten av Waitangi undertegnet at offisielt angitt New Zealand var en uavhengig Britisk koloni.

Til denne dagen Maoris krav at landet tilhører dem. Derfor er det ikke noen slutt til konfrontasjonene mellom Maoris og kolonistene. Det var en tid av blodig konflikt. Likevel drog Britene igjennom med kolonisasjon av New Zealand. I 1840 ble det New Zealand Company Selskapet etablert. Det var faste priser for land og inntektene ble brukt for overgangen fra Europa til New Zealand.

I 1846 ble landet delt inn i forskjellige provinser hver med deres egen guvernør. Det var et system som hver provins måtte fungere som en uavhengig stat. I 1865 Wellington ble landet hovedstaden. I 1893 kvinner mottok stemme retter. New Zealand var første landet hvor dette var mulig. I England kvinner mottok bare dene riktige 25 år senere. Nytt Sjelland ble en autonom del av England.  

I løpet av begge Verdenkriger mange militærsoldater fra New Zealand sloss ved siden av Britene. I 1947 ble landet uavhengig. Første årene etter uavhengigheten New Zealand som ha blitt blitt nær tilknyttet med England, men snart landet ble omformet inn i en uavhengig industrinasjon med en fri markedøkonomi. I nylige år ble mye grunnen gitt tilbake til Maoris, og deres kultur er betraktet som en viktig del av identiteten av New Zealand idag.

Samfunn og kultur

Nesten fire millionfolks lever i New Zealand. Bare 75% er av Europeisk nedstigning (hovedsakelig fra England). Beboerne av New Zealand heter Kiwis. Akkurat over 10% er Maoris og omtrent 5% er Polynesisk. Mange Asiater lever også New Zealand. Tre fjerdedeler av befolkningen lever på Nord Øya. Majoritetene livene inn eller omkring hovedbyene.

Mest beboere av New Zealand are Christians. Det er Anglikaner, Presbyteriansk og Romerriket Katolsk kirker. Du vil også finne Protestant, Metodismen og Mormonsk kirker, og Jøder, Hinduer og Buddhister lever der. Mange Maoris har deres egen Kristelig tro : Ratana og Ringatu.

Det er to offisielle språk i New Zealand: Engelsk og Maori. Engelsk er middelet av kommunikasjon og har fått dets egen aksent i New Zealand. Vokalene er uttalt i en flat måte. Mange ord og navn er også tilføyd. Maori ha sjeldent blitt brukt i årevis men nylig mer oppmerksomhet ha blitt betalt til det. Maori leksjoner er selv lært i forskjellige skoler. Alfabetet har bare femten brev. 

Kulturen av New Zealand er en hybrid av Engelsk og Maori kultur. Beboerne av landet taket sporten hjorten til deres hjerter. New Zealander er en atletisk nasjon som mindre enn 80% praksis en sport seg av. Rugby er den mest populære sporten, som blir fulgt av siriss og golf. Landskapene byr mange anledninger for vannsporter slik som seile, surfe og å fiske. Folk liker også eventyrlig sporter. Å klatring, rappelering, rafting eller paragliding : ingenting er altfor farlig for en virkelig Kiwi! 

Beboerne av New Zealand er vanligvis vennlig folk som er åpent til forskjellige kulturer. De liker å drikke et øl i den lokale puben. Landet er selv i toppet tre av mest øl fortære land. Landet er også berømt for Maori kunst : imponerende dekorativ skjærer, spesielle tatoveringer og mye å dansing og å synging.

Politisk situasjon

New Zealand har et parlaments demokrati men er også et konstitusjonelt monarki. Den Britiske Dronning Elizabeth II er hodet av staten. Dronningen blir representert av Guvernøren Generalen. Dette er i en periode av fem år. New Zealand har ikke noen kodifiser konstitusjon. Den konstitusjonelle strukturen er legge ned i rettslige avgjørelser.

Parlamentet består av en kammer, Huset av Representanter, som setter 120 medlemmene. I statuer det stipulerte at fem medlemmer av parlamentet må være Maoris. Fra de 120 medlemmene 20 ministere er valgt, som sammen ville forme skapet. Det Fyller på Minister er lederen av skapet. Skapet, sammen med Guvernøren Generalen, har eksekutiv kraft. Den lovgivende kraften blir formet av Guvernøren Generalen og parlamentet.

Alle tre år er parlamentsmedlemmene ang.valgt. Halvdel som valgt er gjennom valg og den andre halvdelen gjennom selskaplister av. Noen atten år eller eldre kan stemme. To stemmer er støpt : en stemme for et selskap, og en for en person.

(av midtpunktet forlate Arbeid Selskap) har vært det Fyller på Minister siden 1999. Det er for tiden sju selskaper som representerer myndigheten. Guvernøren Generalen av landet er Anand Satyanand (siden 2007). New Zeland er del av Samveldet av Nasjoner, Forend Nasjoner, APEC (Asia StillehavØkonomisk Samarbeid), OECD (Organisasjon for Økonomisk Samarbeid og Utvikling) og ANZUS (Australia, New Zealand, og USA Sikkerhetstraktat).

Økonomi

Økonomien av New Zealand er fokusert på importen og eksporten av varene. Mer enn halvdel av den totale overflaten av New Zealand er brukt for landbruk. Eksporter er derfor hovedsakelig landbruksprodukter slik som ull, kjøtt og meieri. Landbrukssektoren gir mer enn 50% av den totale inntekten fra eksporter. Eksempler på hovedimportprodukter er maskineri, kjøretøyer og elektronikk. Viktige handlings partnere er AustraliaUSA og Japan. Gjennom hydro og geotermisk kraft planter landet gir for dette egen energibehov.

To andre sektorer som blir stadig viktigere for økonomien er filmen industrien og turisme. Den vakker naturen og de enorme landskaper byr mange muligheter for filme. Et godt kjent eksempel er Ringenes herre filmtrilogien (delvis) filmet i New Zealand. Hvert år tiltrekker landet mer og mer turister. New Zealand tar konto av den naturlige verdenen. I 1991 ble en lov valgt at tvinger alle (samt turister) å handle yndig med miljøet: ‘Resource Management Act’.

Da 1967 valutaen av New Zealand har vært dollar (NZD). Dette er også visst som den ‘Kiwi-dollar’. En New Zealand dollar er verd ca 55 euro cent.

Geografi og klima

New Zealand er det mest isolerte lokaliserte landet i verdenen. Australia er det nærmeste landet, tross avstanden er 2.000 km. New Zealand består av to deler: Nordøya og Sørøya. Cook Strait (navne etter James Cook) separerer de to øyene. Det totale land området er tilnærmet 268.000 km².

Enda Nordøya er meget mindre enn den Sørøya, lever tre fjerdedeler av befolkningen her. Auckland har mer enn en millionbeboeres. Hovedstaden, Wellington, følger med nesten 350.000 beboere. Annen stor byer på Nordøya er Taupo, Gisborne, Rotorua, Coromandel, Hamilton, Napier, Hastings og New Plymouth. Nordøya har en total overflate av 114.453 km². Det er mange vulkaner, geysir og varme fjærer på denne øya. 

Sørøya har et totalt område av 150.718 km². Sørlige Alper former den naturlige separeringen mellom vest og vest kyster. Med en høyde av 3.754 målere er Fotstykkekokk toppet av fjellet. Den største byen på den Sørøya i Christchurch med 335.000 beboere. Annen stor byer er Dunedin, Invercargill, Greymouth, Nelson, Queenstown og Wanaka. Sørøya har ikke noen vulkaner, men fjorder og isbre. De mest fjorder er funnet i Fiordland region (sørvest).

Mest deler av New Zealand lar et moderere maritim klima. Vintrene er milde og sommeren er varme. Regn faller gjennom hele året. Temperaturen er høyere i Nordøya enn den Sørøya. I fjellregionene slik som Sørlige Alper, dominerer et sub polarklima. Temperaturen er her lav og det er mye snøen. Sørlige Alper alager også en forskjell i utfelling. Vest er meget våtere øst av Sørøya. I New Zealand sommer kjører fra desember til februar. Juni, juli og august er vinteren måneder.

Trafikk og infrastruktur

Det er mulig i New Zealand å reise ved offentlig transport. Busses i tillegg til linje kjører mellom store byer og turistområder. Jernbanen systemet er ikke meget vidt på grunn av det kuperte landskapet. Det er fire faste linjeruter som forbinder hovedbyer: Auckland-Rotorua-Tauranga-Wellington, Wellington-Napier, Picton-Christchurch og Christchurch-Greymouth/Invercargill. Fordelen av å reise ved linje er at de ikke stans ofte, og har vanligvis behagelig interiør.

Å krysse over lange avstander som du også kan velge å reise med buss. To hovedbussselskaper er Mellom bys og Newmans Coachlines. Det er mulig å kjøpe et busspass hvis du vil lage flerfoldig bussturer. Dette er til sluttbilligere.

Transport er meget viktig for New Zealand. Det er store havner for frakt, men også ferjetjenester for mindre avstander. Hovedhavne er plassert i Whangarei, Wellington, Auckland, Picton, Lyttelton og Tauranga. Overgangen fra Nordøya (fra Picton) til Sørøya (Wellington) kan bli laget av ferje. Denne overgangen blir hit av Interislander Ferje. Ferjer drar også fra andre steder slik som Bukt av Øyene, Rawene og Invercargill.

Store avstander kan bli dekket godt med fly. Air New Zealand er hovedflyselskapet. Dette selskapet byr begge innenlandsk i tillegg til internasjonale flygning. Det er internasjonale flyplasser i  Auckland, Christchurch og Wellington. Andre (innenlandsk) flyselskaper er Origin Pacific og Virgin Blue. Flyturer gjennom disse selskapene er ofte billigere men må bli bestilt i tide.

New Zealand kunne også meget godt vært undersøkt med bil eller RV. Med en bil kan fjerne områder selv bli nådd, skape en enorm følelse av friheten. Det totale vei nettverket er tilnærmet 93.130 km og er vanligvis i godt forhold. Utenfor de store byene kan veiene være meget rolige, og det som er også vis å føre nok drivstoff. I New Zealand kjører de til venstre. Maksimumet farten utenfor de bymessigere områdene er 100 km/t.

Mat og drikke

Det "Kiwi-Kjøkkenet" har mest Britisk innflytelse. For eksempel "fish & chips" en av de nasjonale skålene. Mange smørbrød og savoury terter (quiche) er spist. Frokosten av beboerne av New Zealand er frokosten liknende Engelsk frokost: stekte egg med bacon og stykke ristet brød med syltetøy. Takk til husdyret på landet mye kjøtt er spist. Lam er spesielt populært. Kjøkkenet har også forskjellige skåler med fisk og sjømat.

På grunn av ankomsten av innvandrerne, skåler fra mange andre land er også funnet. I de store byene mer Asiatisk og Polynesisk serveringssteder er funnet. Folk i New Zealand liker også frukt og grønnsaker. Ikke bare kiwis, men også jordbær, ferskener og kirsebær er allment spist. Maoris har deres egen tradisjonell metode av mat forberedelse. Det kalte ‘hangi’: varm damp veller hvor grønnsaker, kjøtt og fisk er dampet.

New Zealand har ikke noen overflod av restaurantene. Beboere foretrekker et kvikt biter i en hamburgerrestaurant, matbit bar eller kafe. I både Australia og New Zealand "Fører Din Egen" er restauranter funnet. I disse restaurantene kan du ta din egen drikker. Å velte er ikke påbudt, men felles. Det også sikkert verdsatte. 

New Zealands er visst for deres ølforbruk. Nasjonale øl er Løve Rød, Steinlager og DB Dypgang. I de store byene er det mange puber. Her kommer en ofte etter arbeid for et øl. I løpet av dagtiden hovedsakelig er te drukket. Som Engelsken, drikker, New Zealands deres te ofte med et sprang av melken. Vin har nylig blitt mer populær. Klimaet i innlandet låner seg godt til vindyrking. Berømte vin regioner er Hawke’s Bay og Martinborough (på Nordøya) og Wairau Valley og Waipara Valley (på Sørøya).

Tidssone

New Zealand ligger i tidssonen GMT +12. Det hele landet er i en tidssone. På første søndagen av oktober klokken er satt en time foran (vinter tid). På tredje søndagen av Marsjerer klokken er satt tilbake en time (sommertid).

Bolig

Hoteller i New Zealand er mest normale. De er behagelig og god, men ofte ikke meget spesiell. Større og mer luksuriøs hoteller er funnet hovedsakelig i hovedbyer. Det er også "hytter" i naturparker hvor du kan bli overnatte. Disse er ofte funnet på en innsjø, elv eller strand. Tjenesten er her utmerket, men det er ikke billig måte å innlosjere. Mange turister velger annen alternativer. Det er ligger i teltsteder over landet i de mest enestående plasseringene. Det er mulig å sette opp et telt her, men mest det er stedhytter eller liten leit flat. Turister krysser også landet ved RV. Med en RV kan du bli natten i en leirplass, eller enkelt i det ville. Mest turister - spesielt ung - sover i internater. Det er en stor og utbredt forsyning gjennom hele landet. Mest hostels i New Zealand er behagelige, rengjør og relativt billig.

Eksterne kilder

For mer informasjon om New Zealand, vi Google og følgende kilder:

Praktisk informasjon

 • Valuta
  New Zealand dollar
 • Kjøreretning
  Venstre
 • Beveg deg raskt i byen
  50 km/h
 • Maks hastighet motorvei
  100 km/h
 • Språk
  English, Māori
 • Populær bilklasse
  Kompakt

Det de fleste mennesker vil vite

Spørsmålene og svarene under er et utvalg av de mest stilte spørsmålene. Hvis spørsmålet ditt ikke står der, kan du kikke på siden med ofte stilte spørsmål. Eller du tar kontakt med oss.

Er EasyTerra Bilutleie billigst?

Ja, vi gir garanti om den laveste prisen – fordi vi sammenligner forskjellige forhandlere, kan vi alltid tilby deg den beste prisen i byen.

Hva må jeg gjøre når jeg skal hente bilen?

Når du henter bilen må du ha med deg kupongen din, passet og førerkortet ditt samt kredittkort. Det er veldig viktig at førerkortet og kredittkortet ditt står i samme navn som navnet på hovedsjåføren. Husk at det lokale bilutleiefirmaet vil reservere et gitt beløp på kredittkortet ditt som et depositum. Dette krever PIN-koden til kredittkortet ditt. Hvis du har utenlandsk førerkort (f.eks. på kinesisk), må du ha med oversettelse av førerkortet. Det kun originalt pass og førerkort som aksepteres - kopi er ikke godt nok.

Er det noen tilleggskostnader?

Generelt oppgis våre priser med alt inkludert. Hvis det skulle påløpe ekstra kostnader, vil vår bookingavdeling kontakte deg før fakturaen utstedes. Dersom du ikke godtar dette, kan du når som helst kansellere bestillingen din helt uforpliktende (inntil 48 timer i forveien).

Hvilken type forsikring er aktuell når jeg leier bil?

Generelt er ansvarsforsikring, brannforsikring, full risikoforsikring og tyveriforsikring inkludert i prisen for å leie bilen.

Hva er en bekymringsfri-merkelapp?

Denne merkelappen viser at en leiebil oppfyller følgende krav: Ubegrenset kilometertall, intet tilleggsansvar (og ingen tilleggsdekning tilgjengelig), bærekraftig energipolitikk, og at bilutleiefirmaet har et godt renomme. Det at biler som oppfyller disse fire kravene er tilgjengelige, vil gjøre valget av et passende kjøretøy raskere.

Hvordan kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?

Du kan kansellere bestillingen din på "Min konto". Vi anbefaler at du kontakter oss på telefon hvis dine endringer av bestilling eller kansellering skjer på kort varsel (48 timer eller mindre).

Når vil jeg få bekreftelse på bestillingen min?

De fleste bestillinger vil få en bekreftelse i løpet av noen minutter etter at betalingen skjer. Vi anbefaler at man tar kontakt med vår Booking-avdeling ved bestillinger i siste øyeblikk (avhenting om mindre enn 48 timer).

Hvilke bilutleiefirmaer sammenlignes av EasyTerra Bilutleie på dette stedet?
 • Ezi-Rent Car Hire
 • Hertz
 • Enterprise
 • Europcar
 • East Coast Car Rentals
 • Budget
 • Thrifty
 • Dollar Rent a Car
 • Alamo
 • Sixt
 • Keddy By Europcar
 • Avis
 • Ace Rental Cars
 • Go Rent
 • Bargain Car Rentals
 • Smart Rent
 • KEA Campers
 • Carwiz rent a car
 • United rent a car
 • Autounion Car Rental
 • SurPrice car rentals
 • Alpha Car Hire
 • Drive On Holidays
 • FireFly Car Rental
 • NÜ Car Rentals
 • Apollo Car Rental
 • National Car Rental
 1. Hjem
 2. Bilutleie New Zealand